hír hír

Az építész szakma Európában


színkép | 2012.05.24
Az Építészek Európai Tanácsának kérdőíve

Tisztelt Kolléga!

Az Építészek Európai Tanácsa (Architects’ Council of Europe –ACE) harmadik alkalommal kezdeményez teljes körű kutatást az európai építész szakmáról és a szakmagyakorlás körülményeiről.

A kétévente kiküldött kérdőív lehetővé teszi a szakma változásának nyomon követését, amely különösen fontos a változó gazdasági körülmények miatt. A kutatáshoz elengedhetetlenül szükség lenne a különböző nemzetiségű és eltérő tevékenységet folytató európai építészek, így a magyar tervezők által is megadott mind pontosabb információkra.
A MÉK – mint az ACE tagszervezete – továbbítja a hazai építészek felé a kérdőívet és arra kéri tagjait, így Önt is, hogy ossza meg adatait, szakmagyakorlásának körülményeit és véleményét. Az információkat a rendszer bizalmasan kezeli: a kérdőív tartalma anonim módon kerül rögzítésre, ezáltal a személyre vonatkozó információk nem vezethetők vissza kitöltőjére. A kutatás lezárásának tervezett időpontja: 2012. május 27.

A kutatás a különböző országok szakmagyakorlása közötti eltérések és azonosságok feltérképezésére irányul és kiváló lehetőséget kínál arra, hogy összehasonlíthassuk helyzetünket, problémáinkat és tapasztalatainkat más európai tervezőkével. A kérdőív kitöltésével Ön is hozzájárul, hogy a magyar szakmagyakorlás reprezentatív módon jelenhessen meg a kutatásban.

A kérdőív kitöltése körülbelül 10-15 percet vesz igénybe, és az alábbi oldalon érhető el:

http://www.mek.hu/PRG/MEKREG/ace/index.php

Amennyiben a kérdőív bármely pontjával kapcsolatban kérdése merül fel, forduljon Ian Pritchard úrhoz, az ian.pritchard@ace-cae.eu email címen.

Az eredményeket – a kiértékelést és az ACE általi elfogadását követően – az ACE honlapján teszik közzé (www.ace-cae.eu), de a MÉK honlapján is azonnal elérhetőek lesznek.

Együttműködését előre is köszönöm.
Tisztelettel,
Noll Tamás

MÉK elnök

Forrás: www.mek.hu

A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások