hír építőipari normagyűjtemény Kontroll Terc

A TERC megvette a Kontroll építőipari normagyűjteményeit


pestimonika | 2013.04.18
Az adattárak megvételével és a TERC Kft. ÖN normarendszerébe történő folyamatos beintegrálásával az ÖN normarendszer hazánk egyetlen, az építőipari tevékenységek, technológiák döntő többségét lefedő adatbázisává válik.
A TERC Kft. – mint a FÜTI ez irányú kizárólagos jogutódja – alaptevékenységeként építőipari normagyűjtemények fejlesztésével foglalkozik – mondta el a cég székházában megrendezett sajtótájékoztatón Molnár Miklós Konrád ügyvezető igazgató. 2004-től kezdve az Európai Unió általános direktívájának is megfelelő Összevont Építőipari Normarendszer (ÖN) dolgoztak ki. A normagyűjtemények adatállománya biztosítja a TERC V.I.P. Összevont Építőipari Költségvetés-készítő Programrendszerek alapját.

A költségvetés-készítő programban jelenleg 50 munkanem és cca. 140 ezer tétel, tételváltozat szerepel. 20 ezerre tehető azon szakemberek száma, akik az építőipar legkülönbözőbb területein dolgoznak a programrendszer valamelyik változatával.
A rendszerben lévő tételek 2007 óta szerepelnek a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal ÉNGY adattárában. A programot állami és önkormányzati pályázatok, közbeszerzések kiírásához is rendszeresen használják, amely regisztráció után megtekinthető a www.etalon.Terc.hu internet címen, ahol látható annak felépítése, illetve megtalálhatók azok a termékek, amelyek a rendszerben már szerepelnek.

A TERC Kft. 2013. március 31-i hatállyal megvásárolta a Kontroll Kft. által az elmúlt évtizedek alatt kifejlesztett valamennyi építőipari és technológiai adattárat. A Kontroll Kft. ezen időponttól kezdve megszüntette az adattárak további karbantartási, fejlesztési és forgalmazói tevékenységét, ezen adatállományokra támaszkodó programrendszerek 2014-től történő értékesítését. A TERC Kft. a vásárlással hozzájutott valamennyi Kontroll-adattár tulajdonosi, szerzői jogához.

A Kontroll adattárainak átvételével nemcsak új építőipari anyaggyártók, forgalmazók termékei kerülhetnek be a rendszerbe, hanem olyan új technológiák, munkanemek is mint például a technológiai szerelési munkák.

Az Összevont Építőipari Normagyűjteményt tartalmazó, eltérő tudású és részletességű költségvetés-készítő Terc programok a jövőben az építőipari költségek tervezésének egyedüli rendszereként fognak továbbműködni, ami a színvonal emelését, a kommunikációt, a folyamatos átláthatóságot, a verseny tisztaságát szolgálja.

A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások