donkanyar | 2013.06.18
Régen nagysikerű koncerteket játszottak annak a térnek a szabadidőközpontjában, amely most új ruhát kap: döntött ugyanis a lakosság arról, hogy miként újuljon meg a VII. kerületi Almássy tér - közölte hétfőn a kerületi önkormányzat. A kerületben szervezett személyes szavazás 1211 résztvevője közül a legtöbben a D koncepciót választották.

A D koncepció a lágy, organikus formavilágával kontrasztot alkot a belváros merev vonalaival. Ez a változat két zöld szigetet hoz létre, amelyek között az Almássy utca irányultságát megtartó, a Wesselényi utca irányába futó átkötést húz. Teresedései, és az ezekben helyet kapó közösségi helyek erre a sétányra vannak szervezve. A terv fontos eleme, hogy a játszóteret nagy zöldfelülettel keríti körbe. A tér három szakasza (Barcsay utca – Almássy utca találkozása, játszótér, a parkban elhelyezetett közösségi pontok) csak éppen annyira különül el, hogy használatuk miatt egymást ne zavarják - olvasható a közleményben.

Viszonylag kis különbséggel második helyen végzett a B koncepció, amely a jelenlegi teret teljes mértékben átalakító kortárs alkotás.

Az Erzsébet Terv zöld beruházás részeként még az idén új arculatot kap a közösségi tér - ígéri az önkormányzat.

Forrás: www.erzsebetterv.hu

A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások