hír rendezvény épületek

Tárlatvezetés a jövő épületeiben – Látogatás a RATI épületben

A HuGBC bemutatja: Green Walk


tormonika | 2013.09.10
A Magyar Környezettudatos Építés Egyesülete (HuGBC) társult tagja, a PTE Pollack Mihály Műszaki Kara vállalta, hogy demonstrációs projektként mutatja be a példaértékű ipari épületet a Zöld Építészet Hete keretén belül.

A különleges „energiadesign” technológiai és építészeti megoldásokkal élenjáró környezetbarát RATI épületet a látogatók számára Dr. Kistelegdi István DLA, az Energiadesign Tanszék vezetője és az épület vezető tervezője mutatja be. Az érdeklődők megismerkedhetnek az integrált tervezési metodikában rejlő lehetőségekkel és az aktív, pluszenergiássá fejleszthető épület működési tapasztalataival.

Időpont: 2013. szeptember 18. szerda 16.00

Találkozó helyszíne: Sikonda Wellness Hotel étterme
(7300 Komló-Sikonda, Fürdő u. 5.)

Túravezető: Dr. Kistelegdi István DLA

Az épületlátogatás regisztrációhoz kötött, a férőhelyek száma korlátozott. A részvétel ingyenes, de kamarai pontok igénylése esetén adminisztrációs díj befizetése szükséges.

Regisztráció, további információ a bejárásról és a programsorozatról itt:

www.hugbc.hu/greenwalk

A Magyar Környezettudatos Építés Egyesületéről:

A Magyar Környezettudatos Építés Egyesületéről:
A Magyar Környezettudatos Építés Egyesülete (Hungary Green Building Council, röviden HuGBC) olyan a környezet iránt elkötelezett építészekből, belsőépítészekből, mérnökökből, kutatókból, gazdasági szakemberekből, az építésgazdaság különböző területein működő cégekből és szervezetekből egyesületi formában alakult non-profit, országos szakmai, társadalmi együttműködés, mely célként tűzte ki maga elé azt, hogy a szükséges piaci, oktatási és jogalkotási feltételek elősegítése révén hozzájáruljon a környezetileg felelős és egyben megtérülő építkezési gyakorlatok elterjedéséhez Magyarországon.

A Zöld Építészet Hete:

A World Green Building Council kezdeményezése immár negyedik éve nyújt lehetőséget arra, hogy a nagyközönség előtt is megmutatkozhassanak azok a szervezetek és kezdeményezések, amelyek célja, hogy csökkentsék az emberiség ökológiai lábnyomát. Idén a 90 nemzetközi tagszervezeten keresztül (amelyek sorában a Magyar Környezettudatos Építés Egyesülete is megtalálható) mintegy 20 000 ilyen kezdeményezés vesz részt a programban. Az idei év azt a tematikát járja körül, hogy mit tud adni egy zöld épület az embereknek - legyen szó akár a kellemesebb munkakörnyezetnek köszönhető magasabb termelékenységről, akár komfortosabb és élhetőbb otthonokról.

További információ:

www.hugbc.hu/greenwalk

www.facebook.com/hugbc.org

Zöld Építészet Hete (World Green Building Week 2013)

www.worldgbc.org/activities/wgbw2013/

Sajtókapcsolat:

Tornóczky Mónika, titkár, HuGBC tornoczky.monika@hugbc.hu

Ongrádi Melinda melinda.ongradi@hugbc.hu

Telefon: +36 1 888-9628

Mobil: +36 30 827 6036

A tervlap korábbi cikke a kezdeményezésről

A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások