hír rendezvény épületek

Tárlatvezetés a jövő épületeiben – Látogatás az Újbudai Polgármesteri Hivatalban

A HuGBC bemutatja: Green Walk


tormonika | 2013.09.10
A Magyar Környezettudatos Építés Egyesülete (HuGBC) által szervezett programsorozat, a hazai fenntartható létesítmények színe-javát bemutató Green Walk alkalmával szeptember 17-én lehetősége nyílik az érdeklődőknek arra, hogy testközelből megismerkedhessenek az intézmény működésével.

Az Újbudai Polgármesteri Hivatal intézmény kategóriában elnyerte a 2013 Legzöldebb Irodája díjat.
A hivatal, ahol az elektronikus dokumentumkezeléssel és a néhány helyen már működő elektronikus iktatással éves szinten 300 csomaggal kevesebb papírt használnak fel, tankönyvi példája a sikeresen bevezetett és fenntartott Zöld Iroda Programnak. A látogatás alkalmával most megismerhetjük a környezettudatos szemlélettel működő intézmény saját kezdeményezéseit (pl. zöldfal, napelem, hulladékprés stb.).

Időpont: 2013. szeptember 17. kedd 14.00

Találkozó helyszíne: 1113 Budapest, Bocskai út 39-41.

Túravezető: Hégli Imre, környezetvédelmi osztályvezető

Az épületlátogatások regisztrációhoz kötöttek, a férőhelyek száma korlátozott. A részvétel ingyenes, de kamarai pontok igénylése esetén adminisztrációs díj befizetése szükséges.

Regisztráció, további információ az épületbejárásról és a Green Walk programsorozat további állomásairól itt:

www.hugbc.hu/greenwalk

A Magyar Környezettudatos Építés Egyesületéről:

A Magyar Környezettudatos Építés Egyesülete (Hungary Green Building Council, röviden HuGBC) olyan a környezet iránt elkötelezett építészekből, belsőépítészekből, mérnökökből, kutatókból, gazdasági szakemberekből, az építésgazdaság különböző területein működő cégekből és szervezetekből egyesületi formában alakult non-profit, országos szakmai, társadalmi együttműködés, mely célként tűzte ki maga elé azt, hogy a szükséges piaci, oktatási és jogalkotási feltételek elősegítése révén hozzájáruljon a környezetileg felelős és egyben megtérülő építkezési gyakorlatok elterjedéséhez Magyarországon.

A Zöld Építészet Hete:

A World Green Building Council kezdeményezése immár negyedik éve nyújt lehetőséget arra, hogy a nagyközönség előtt is megmutatkozhassanak azok a szervezetek és kezdeményezések, amelyek célja, hogy csökkentsék az emberiség ökológiai lábnyomát. Idén a 90 nemzetközi tagszervezeten keresztül (amelyek sorában a Magyar Környezettudatos Építés Egyesülete is megtalálható) mintegy 20 000 ilyen kezdeményezés vesz részt a programban. Az idei év azt a tematikát járja körül, hogy mit tud adni egy zöld épület az embereknek - legyen szó akár a kellemesebb munkakörnyezetnek köszönhető magasabb termelékenységről, akár komfortosabb és élhetőbb otthonokról.

További információ:

www.hugbc.hu/greenwalk

www.facebook.com/hugbc.org

Zöld Építészet Hete (World Green Building Week 2013)

www.worldgbc.org/activities/wgbw2013/

Sajtókapcsolat:

Tornóczky Mónika, titkár, HuGBC tornoczky.monika@hugbc.hu

Ongrádi Melinda melinda.ongradi@hugbc.hu

Telefon: +36 1 888-9628

Mobil: +36 30 827 6036

A tervlap korábbi cikke a kezdeményezésről

A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások