sebesp | 2013.10.07
Kihirdették a World Architecture Festival 2013 díjazott projektjeit, melyek közül az egy ausztrál iroda által tervezett Auckland Art Gallery kapta a legmagasabb elismerést.


A Frances-Jones Morehen Thorp építésziroda Aucklandban megvalósult épülete egy meglévő kiállítóterem bővítése, mely során az előudvart lefedő új előtető és a korábbi flexibilis kiállítóterek megkettőzése készült el. Az előtető, átrium és galériaterek alsó faborítású felületeikkel különböző szinteken lebegni látszanak. Az előtetőket úgy tervezték, hogy a belső terekből is látható közeli park fáit reflektálják az épületen belülre.



"A csodálatos táj inspirálta munkánkat" mondta Richard Francis-Jones az FJMT tervezési igazgatója. "Az épületet a tájba beágyazódva láttuk magunk előtt, ezért természetes helyi anyagokat próbáltunk használni, de mivel a fák védettek, csak elpusztult egyedeket vagy újrahasznosított anyagot építhettünk be. Az épület minden izében Új-Zélandról szól, és a kiváló maori művészek munkáit rejti magában."



A Toi o Tamaki kiállítótermet az ausztrál Frances-Jones Morehen Thorp az új-zélandi Archimedia építészirodával együttműködve tervezte, mely a világ legjobb épületét elismerő fődíj mellet a kulturális épületek kategóriájában is nyert a Szingapúrban megrendezett Világ Építészeti Fesztiválon.



Forrás >>


A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások