hír díj

Két építész is Príma Primissimát kapott

Balázs Mihály és Rubik Ernő is díjazott


Csépé | 2010.12.06
A Magyar építészet és építőművészet kategóriában Balázs Mihály építész kapott Prima Primissima Díjat, Príma díjat pedig Nagy Tamás és Varga Levente építészek kaptak. De még egy kategóriában nyert Prima Primissima díjat építész: A Magyar Tudomány kategóriában Rubik Ernő építész, feltaláló kapott díjat.
Balázs Mihály építész, egyetemi docens 1955. november 26-án született Hernádon. A Budapesti Műszaki Egyetem Építészmérnöki Karán szerzett diplomát 1980-ban. Főbb középületei közé tartoznak görög katolikus templomok Kazincbarcikán és Fehérgyarmaton, római katolikus templomok Sopronban, Budapesten és Győrben, a hittudományi főiskola épülete Nyíregyházán. Legújabb műve a pécsi tudásközpont és szülőfalujában, Hernádon a községháza. Munkásságát Ybl- és Kossuth-díjjal is elismerték.
Magyar tudomány
Rubik Ernő Rubik Ernő építészmérnök, feltaláló 1934. július 13-án született Budapesten, 1967-ben diplomázott a Budapesti Műszaki Egyetemen, 1970-ben a Magyar Iparművészeti Főiskolán, ahol 1986-ig tanított is. A Magyar Mérnök Akadémia egyik alapítója, melynek 1990 és 1996 között elnöke volt. Nevéhez több logikai játék megalkotása fűződik, a világszerte ismert és népszerű Rubik-kocka feltalálója. Munkásságát Kossuth-díjjal is elismerték.
Forrás: http://www.hirado.hu/Hirek/2010/12/03/20/
Atadtak_a_Prima_Primissima_Dijakat_videoval_.aspx
A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások