épületek

Evezős centrum Szlovéniában


pestimonika | 2010.12.06
A ljubljanai “multiPlan arhitekti” építésziroda tervei alapján a Bledi-tó partján felépült sportlétesítménnyel Szlovénia már a 2011-es evezős világbajnokságra készül. Az osztrák határhoz közel fekvő, gyógyüdülőhelyként is ismert tavat világviszonylatban is az egyik legszebb evezős versenypályaként tartják számon.
A jövő évi világbajnokság alkalmából most egy evezős centrumot alakítottak itt ki. A sportcentrum funkcionális területeit kiegészítő nézőtéri tribün a célvonal közelében helyezkedik el. A nézőteret alápincézték, a föld alatt találhatók a vizes helyiségek, amelyeket a nézők a közeli sétányról tudnak megközelíteni. A sportkommentátorok és a VIP vendégek számára egy zárt rész is rendelkezésre áll, a falamellákkal árnyékolt üveghomlokzat mögül jó kilátás nyílik a vízre és a tájra.
A megformálás és az anyaghasználat tekintetében az épület nemcsak a környezetéhez – az erdős tóparthoz – illeszkedik nagyon szépen, hanem a sportágra is utal. A 715 négyzetméteres tribün fából készült szerkezetei a tradicionális fa evezős csónakokra emlékeztetnek.

További információ:
www.multiplan.si
A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások