cikk

Autodesk Revit 2015 videó tippek

Készítsen jobb terveket - kivitelezésre vagy előregyártásra!


Haja Andrea | 2014.10.08
Az Autodesk Revit új verziója olyan további eszközöket és szolgáltatásokat kínál a felhasználóknak, amelyek többsége kifejezetten ahhoz nyújt segítséget, hogy jobb terveket készíthessen, amelyeket azonnal továbbíthat kivitelezésre vagy előregyártásra. Az alábbi video-tippgyűjtemény a Revit 2015 szoftver újdonságait ismerteti.

1. Vázlatos vonalak.
Szereti, ha a modelljei úgy néznek ki, mint a kézi rajzok? A kézzel rajzolt 3D modell ellentmondásos kifejezésnek tűnik, egy új szolgáltatásnak köszönhetően azonban modelljei mégis új nézhetnek ki a Revit alkalmazásban, mint egy kézi rajz. A Revit 2015 szoftver kiegészült a pontos „vázlatos” vonalak művészi vizuális hatásával. Legyen szó drótvázas megjelenítésről, árnyalt nézetről, egységes nézetről vagy valósághű megjelenítésről, a grafikus megjelenítési beállításokból bármelyik esetén alkalmazhatja az egységesen vázlatos kinézetű vonalakat. A CADClips videója bemutatja, hogyan.


A videó a CADClips tulajdona.

2. Családparaméterek átrendezése.

Mostantól igényei szerint rendezheti a családfájl-paramétereket az egyes paramétercsoportokon belül. A Revit korábbi verzióiban meg kellett adni a paraméterek rendezésének módját, ugyanakkor a paraméterek átrendezésére nem volt lehetőség. A bonyolultabb családok esetén gyakran nehezen lehetett megtalálni a szerkeszteni kívánt paramétereket. A BIMopedia videója bemutatja, hogyan végezheti el az átrendezést.


A videó a BIMopedia tulajdona.

3. Revízióbuborék-feliratok.
Az Annotation (Feliratozás) lapon a Revision Cloud (Revízióbuborék) lehetőség választásával buborékokat helyezhet el a lapkészleten az átdolgozások jelölésére. Ha van átdolgozásjegyzék, az automatikusan tartalmazni fogja ezeket a buborékokat. A buborékok használatával az átdolgozásokat csoportosan is eltávolíthatja. Az Autodesk Building Solutions videója bemutatja, hogyan.



4. Vasalások megjelenítése.
A Revit 2015 szoftverben jelentősen megváltozott a vasbeton szerkezetek részletrajzolása. Új megjelenítési stílusok állnak rendelkezésre a vasalatokhoz. A cél az, hogy a vasbeton-rajzolók jobb eszközkészlethez jussanak a 2D vasbetonrajzok és a pontos jegyzékek elkészítéséhez. A vasbetonrajzok korábban megjelenítették az összes vasat, mostantól azonban a felhasználók kiválaszthatják a megjelenítendő vasakat. Az AutoCAD Structural Detailing szoftverben megismert rendszerhez hasonlóan ez a szolgáltatás lehetővé teszi a vasak megfelelő megjelenítését a tervrajzokon és a homlokzatokon. Az Autodesk Building Solutions videója bemutatja, hogyan.



5. Meglévő nézetmegjelenítések módosítása.
A Revit 2015 verziójában a nézetek létrehozását követően módosíthatja a nézetreferenciákat. Ezt megteheti az alaprajzi, a metszeti és a homlokzati nézetek, valamint a részlet- és rajznézetek esetén is. Korábban a nézet kiválasztása után nem lehetett módosítani a meglévő nézetreferenciákat más referenciákra a környezetfüggő legördülő listából. Az Ideate videója az összes nézet esetén bemutatja, hogyan teheti ezt meg.


A videó az Ideate tulajdona.

6. Falak metszése és meghosszabbítása.
A Revit 2015 alkalmazásban most egy kijelölő mező segítségével kijelölhet több elemet, amelyeket egy másik elem által meghatározott peremvonalig metszhet vagy meghosszabbíthat. Ez különösen hasznos falak esetén, amelyeket korábban egyesével kellett kijelölni, és nem volt lehetőség a csoportos metszésükre vagy meghosszabbításukra. A különálló elemeket továbbra is kijelölheti metszésre vagy meghosszabbításra. Ezt a szolgáltatást David Light videója ismerteti.


A videó David Light tulajdona.

7. Falmagasságok jegyzéke.
A falakkal dolgozó szerkezettervezők számára egy újabb hasznos szolgáltatás, hogy a Revit 2015 szoftverben több falparaméter foglalható jegyzékbe. Az új falparamétereknek köszönhetően különböző mennyezet- és tetőmagasságokhoz foglalhatja jegyzékbe a falparamétereket, vegye azonban figyelembe, hogy a nem csatlakoztatott fal magassága nem mindig lehet tetszés szerinti. Ellenőrizze az új paramétereket. A BIMopedia videója ismerteti a részleteket.


A videó a BIMopedia tulajdona.

8. Továbbfejlesztett MEP-címkék.
A Revit MEP 2015 szoftverben a címkézett elem mozgatásakor vagy a címkefej húzásakor a címke mutató- és könyökigazítási viselkedése mostantól egységes az összes címkemutató esetében. A pontalapokhoz, a sávalapozásokhoz és az alaplemezekhez mostantól elérhető a „felső szintmagasság” példánytulajdonság, amely az alap legmagasabb pontjának vagy síkjának szintmagasságát adja meg. E fejlesztések alkalmazását az Ideate videójából ismerheti meg.


A videó az Ideate tulajdona.

Ismerje meg a Revit hatékonyságnövelő eszközeit hazai szakemberink online előadásában!

2014. október 9-én, 14 órától Autodesk Revit - helységkönyvek előállítása, azaz komplex területkimutatások, épületszerkezetek és egyéb épületalkotó elemek táblázatos kigyűjtése, helyiségkönyv készítés Revitben témában vehet részt ingyenes online előadásunkon.

2014. október 10-én, 10,30 órától Autodesk Revit MEP - egyedi elemek létrehozása, azaz alapvető családelem szerkesztési elvek Revitben, referencia síkok, paraméterek alkalmazása; tetszőleges geometria létrehozása alaksajátosságok segítségével; összetett elemek felépítése: beágyazott családelemek, csatlakozók konfigurálása; beágyazott családelemek kigyűjtési és címkézési lehetőségei témában tart előadást a HungaroCAD Kft. kiváló szakember gárdája.

Az online előadásokon a részvétel ingyenes, azonban előzetes regisztráció szükséges

(x)

A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások