Bejelentkezés: Regisztráció Elfelejtett jelszó
A szerző legújabb cikkei:
A Perzsa-öböl új ékköve
BIM – Általános használhatóság, adaptív terek, rugalmasság
Autodesk Fórum – Az Alkotás jövője szakmai konferencia: 2017. november 9.
Megjelent az eddigi legjobb Revit verzió
Örökös Autodesk licencek január 29-ig eladók, vagy 15-25% kedvezménnyel bérelhetők január 20-ig
Hatékonyabb projekttervezés a Revit 2016 R2 frissítéssel
AutoCAD 2016 újdonságok
Az Autodesk Revit 2016 új szolgáltatásai
Új épülettervezési programcsomagok
Autodesk BIM 360 Glue
Világszínvonalú világítótestek Autodesk technológiával
Megjelent az AutoCAD 2016


Autodesk fejlesztési központ - az Autodesk új Tel-avivi irodája
Előtérben a csapatmunka és a nyílt kommunikáció
Haja Andrea 2014. október 28.      
A Setter Architects nemrégiben fejezte be annak az új, élvonalbeli fejlesztési központnak a munkálatait, amely a 2D és 3D tervezőszoftverek piacvezető vállalata, az Autodesk számára készült Tel-Avivban.

Az új iroda négy emeletet foglal el az előkelő Rothschild sugárút egyik új toronyházában. A Setter Architects egy olyan tér kialakítására kapott megbízást, amely kreatívan ötvözi az Autodesk vállalati kultúráját a helyi kultúrával, és nagy hangsúlyt fektet az alkalmazottak kényelmére – olyannyira, hogy a dolgozók akár a kutyájukat is magukkal vihetik a munkahelyükre.

A Setternek kellemes és szórakoztató körülményeket kellett kialakítania a rugalmas munkakörnyezethez, a tervezés során pedig szem előtt kellett tartania az Autodesknél megszokott csapatmunkát és a csapatok közti nyílt kommunikációt, ezért olyan tereket kellett létrehoznia, amelyek az egyéni és a csoportos munkavégzésre egyaránt alkalmasak.

Az Autodesk nem csak szoftvervállalatnak, de tervezővállalatnak is tartja magát, és rendkívül nagy hangsúlyt fektet az irodái külső megjelenésére és funkcionalitására.

A projektcsapat végezte azt az izgalmas munkát, amelynek során felmérték a helyi vezetők, valamint a vállalat San Franciscó-i központjában dolgozó vezetők igényeit és elvárásait. A párbeszéd eredményeként háromdimenziós elemeket és sokféle anyagot alkalmaztak, a tervezéshez és a grafikákhoz pedig felhasználták az Autodesk által fejlesztett szoftvereket, és egy igazán kellemes munkakörnyezetet hoztak létre.

Az új fejlesztési központ különlegessége, hogy lenyűgöző, 360 fokos körpanoráma nyílik Tel-Aviv gyönyörű és modern városára. A tereket úgy alakították ki, hogy az összes dolgozó élvezhesse a kilátást az iroda minden sarkából. Az egyszerű terek élénk felületeit áthatja az Autodesk arculata.

Professzionális 3D tervezéssel foglalkozó vállalathoz illően a mesterien kialakított konferenciaterem és hozzá csatlakozó lépcsőház háromdimenziós tér hatását kelti a vizuálisan lenyűgöző háromdimenziós betonfallal.
Az iroda bőségesen kínál csendes munkatereket, kötetlen együttműködésre szolgáló tereket, valamint formális találkozókra alkalmas konferenciatermeket – az utóbbiak vizuális és akusztikai határoló elemként is szolgálnak a közösségi terek és a munkaterek között. A konferenciatermek könnyen megközelíthetőek a munkaterekről és a közösségi terekről, így a dolgozók tetszés szerint eldönthetik, hogy hol szeretnének egymással találkozni és dolgozni.

Az Autodesknél a fenntarthatósági kezdeményezések az egész vállalatot áthatják, és az Autodesk valamennyi üzleti szegmensét magukban foglalják.

A projekt tervezése során figyelembe vették az egyesült államokbeli Green Building Council szervezet irányelveit. Az irodában egy fejlett felügyeleti rendszer szabályozza a világítást, az árnyékolást és a légkondicionálást, amely folyamatosan figyeli és ellenőrzi a levegőminőséget a zárt helyiségek többségében. A projekt a LEED® Green Building minősítési rendszerben a legmagasabb, platina fokozatú minősítést nyerte el az irodai belső terek kategóriájában.

Képek a Setter Architects tulajdona, a képeket Uzi Porat készítette.
Forrás: autodeskforum.hu

Üzenet a szerzőnek Cikk küldése Nyomtatás Vissza a lap tetejére
Kérjük értékelje a cikket:    -2:   -1:   1:   2:      Összesen: -1 (1 szavazatból)
Hozzászólások: (Csak teljes jogú tagok szólhatnak hozzá a cikkekhez!)
Eddig még nem érkezett hozzászólás.
OK


Velux
Austrotherm
Austrotherm
Archmaaik

Médiaajánlat | Impresszum   TervLap ©