hír

A világ első építészeti közösségi hírportálja a Tervlap!


Csépé | 2010.12.15
Egyedülálló hírportállá alakul a tervlap.hu: építészek tucatjai helyezhetik el cikkeiket, híreiket az oldalon, és részesülhetnek ezért honoráriumban – így nem egy szerkesztőség, hanem az építészek tág közössége válik a honlap készítőjévé.
Ez az ötlet továbblépést jelent a webkettes alkalmazásoknál: míg az már általános, hogy egyszerű felhasználók is írnak blogokat, hozzászólásokat, vagy akár beküldenek cikkeket, egyedülálló, hogy a szerzők közössége szervezésével és a hirdetési bevételekből való részesedésükkel kollektívvá válik egy portál készítése.

A rendszer teljesen automatikus: regisztráció (és az ennek során e-mail-ben kapott linkkel történt aktiválás) után kinek-kinek már fent lévő ismerősei igazolják személyazonosságát, két ’visszaigazolás’ után válik jogosulttá a cikkírásra, hozzászólásra, blogszerzésre – természetesen cikkek esetén szerkesztőségi kontroll mellett. A visszaigazolásra azért van szükség, mert itt mindenki a saját nevén ír, nem álnéven, nick mögé bújva, így a portál hangneme – remélhetőleg – az internet átlagánál kulturáltabb lesz, noha hozzászólásra, vitára, és nem utolsósorban a cikkek értékelésére van mód. (Egészen pontosan az egyszerű olvasók a felhasználónevet látják, de a regisztráltak az igazi nevet).

A havi honoráriumkeretet az olvasottság arányában osztja szét a rendszer, így minden szerző érdekelt saját cikke és ezen keresztül a portál látogatottságának emelésében, népszerűsítésében, természetesen a saját cikkek szétküldése, közösségi oldalakon való megosztása sem tilos. Egy-egy cikk után három hónapig jár honorárium. A kezdőlapon az olvasottság szerint, de az értékelés szerinti sorrendben is megjelennek a cikkek, tehát a jó cikkeknek így nagyobb esélyük van a magas olvasottságra.
A honorárium számla ellenében felvehető, de fedezhető ebből akár képzések, konferenciák részvételi díja is – nem utolsó előnye az új tervlapnak, hogy elegendő az egyszeri regisztráció, később a kamarai és más adatokat nem kell minden jelentkezésnél újra megadni. A kincstárban nyomon kísérhető a befizetések beérkezése, a kifizetések, a konferenciák belépői és az igazolások is. Az első honoráriumfizetésre – a decemberi olvasottság alapján – már január elején sor kerül, így a legfrissebb, jó tollú szerzők honoráriumukból akár már a februárban induló Tetőpont konferenciára is befizethetnek!
A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások