színkép | 2015.01.05
A nemzetközi építészeti kiállítás aktualitása, hogy a Piráni Építészeti Napok 2014. november 22-én tartott rendezvényén a nemzetközi zsűri, Gereben Péter és Marián Balázs magyar tervezők munkáját hirdette ki győztesnek.

A kiállítást megnyitja:
Gunther Zsolt építész

Időpont: 2014. január 15. csütörtök, 18 óra
Helyszín: FUGA Budapesti Építészeti Központ (1052 Budapest, Petőfi Sándor utca 5.)

A Piráni Építészeti Napok kiállítása 2013 októbere után már másodjára érkezik a FUGA-ba.
Az aktuális kiállítás fontos apropója, hogy a 2014. november 22-én tartott eseményen magyar tervezők munkáját, GEREBEN Péter és MARIÁN Balázs eger-almagyari borterasz és venyige spa épületegyüttesét hirdette ki győztesnek a nemzetközi zsűri. A zsűri elnöke Lisa HUANG (USA, Office dA, University of Florida – School of Architecture) volt. 2014-ben 53 projekt nevezett, ebből 37-et a nemzeti előválogatással megbízott szakértők válogattak Ausztriából, Horvátországból, Csehországból, Görögországból, Magyarországról, Olaszországból, Szlovákiából és Szlovéniából. Ezen kívül 16 hallgatói projektet választottak ki a grazi, a bécsi, a spliti, a zágrábi, a pescarai, a trieszti, a ljubljanai és a maribori egyetemek építészkarairól.
A Piráni Építészeti Napok a világ egyik legrégebbi hagyományokkal rendelkező nemzetközi építészeti konferenciája, amely az építészet aktuális trendjeivel foglalkozik. A szervezőbizottság és az Obalne Galerije Piran közreműködésével szervezett éves nemzetközi konferencia először 1983 novemberében került megrendezésre Piran középkori városában. Célja a legfrissebb építészeti vonulatok figyelemmel kísérése, és a legprogresszívabb és leginnovatívabb térformálási ötletek bemutatása.

A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások