hír AutoCAD 2016 Autodesk

Megjelent az AutoCAD 2016

Tervezzen meg minden részletet nagy vizuális pontossággal!


Haja Andrea | 2015.03.26
Az Autodesk kiadta a világvezető számítógépes tervezési alkalmazás (CAD) legújabb verzióját, az AutoCAD 2016 szoftvert.

A 2016-os kiadás számtalan új szolgáltatást kínál, amelyek felgyorsítják a 2D és 3D tervezést, a dokumentációt, valamint az együttműködés folyamatát, miközben tovább fokozzák az élményt, hogy bármilyen elképzelhető alakzat képernyőn is elkészíthető. A felhasználók magabiztosan oszthatják meg tervadataikat a TrustedDWG™ technológia használatával, amely a tervadatok közösségi kezelésére szolgáló legpontosabb, eredeti megoldás.

Amy Bunszel, az Autodesk AutoCAD termékekért felelős alelnöke így foglalja össze a legfrissebb verzió előnyeit: „Az AutoCAD 2016 felgyorsítja a részletrajzolási és dokumentációs feladatokat, miközben a lenyűgöző vizuális kidolgozás a terv részleteinek soha nem tapasztalt átláthatóságot és mélységet biztosít. Ügyfeleink értékelni fogják a termelékenység javítását célzó újításokat, például a továbbfejlesztett pdf-kimenetet és az épületinformáció-modellezés szigorúbb koordinációját (BIM).”

Dr. Santi Maggio Savasta építész szerint „a fejlesztések egy teljesen új szintre emelték a terméket. A méretezés és a szövegszerkesztés fejlesztései - nem is beszélve a rajzi segédeszközökkel kapcsolatos újítások egész skálájáról - hatékonyabb és gyorsabb munkavégzést tesznek lehetővé és valós idejű előnézetet biztosítanak, ahol felhasználó azonnal ellenőrizheti a tervet.”

Továbbfejlesztett vizuális CAD-élmény
Az AutoCAD 2016 rajzvászonnal kapcsolatos fejlesztései nagy mértékben javítják a vizuális pontosságot. A jobb olvashatóság és nagyobb részletesség kedvéért a töredezett vonalszakaszok helyét sima görbék és ívek veszik át. Az AutoCAD a legújabb grafikai hardverek minden előnyét kihasználja a gazdagabb és mégis gyorsabb vizuális élmény érdekében. A felhasználók jobban meg tudják jósolni a műveletek eredményét, így minimálisra csökkenthető a bővített parancselőnézettel rendelkező „vissza” (undo) parancs használata.

További eredmények:

  • Az AutoCAD 2016 továbbfejlesztett kimeneti pdf-fájlokat kínál, amelyek a látványhűség megtartása mellett jelentősen kevesebb tárhelyet foglalnak. A pdf-fájlok kereshetők, megőrzik a hivatkozásokat és gyorsabban csatolhatók a rajzokhoz.
  • A továbbfejlesztett intelligens méretezés a kiválasztott objektumok típusának megfelelő méretezéseket hoz létre, így egyszerűbbé teszi a méretek pontos számítását a rajzolási kontextus alapján.
  • Az AutoCAD 2016 valóságfeldolgozással és BIM-koordinációval bővített új eszközei segítségével a felhasználó jelentősen növelheti hatékonyságát és termelékenységét, így gyorsabbá és pontosabbá teheti a tervezést és a dokumentációt.

A AutoCAD 2016-os termékek közvetlenül elérhetők, az elérhetőség országonként változik. A felhasználók választhatják az állandó licenc lehetőséget Maintenance Subscription szoftverkövetéssel vagy anélkül, illetve Desktop Subscription szoftverkövetést havi, negyedéves vagy éves használatalapú fizetési lehetőséggel. Rugalmas licenckezelésén túl a Desktop Subscription hozzáférést nyújt a legújabb frissítésekhez és kiadásokhoz, valamint közvetlen technikai támogatást és a fórumokon elsődleges támogatást biztosít a felhasználók számára.

Az újdonságokat részletesen bemutató cikksorozatunkkal hamarosan jelentkezünk, addig is letöltheti innen az ingyenes 30 napos próbaverziót.

Forrás: www.autodeskforum.hu

(x)

A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások