hír épületek tervek Azerbajdzsán Baku egészségügyi központ kórház

Magyar mérnökök tervezték Azerbajdzsán legnagyobb kórházát


sebesp | 2015.04.29
A 95 ezer négyzetméteres azeri Nemzeti Egészségügyi Központ 410 ágyas lesz és naponta 1500 ambuláns beteget tud majd ellátni.

Magyar társaság, a CÉH Tervező, Beruházó és Fejlesztő Zrt. tervei alapján épül Azerbajdzsánban, a rohamosan fejlődő Baku városában a világ 20 legmagasabb kórházának egyike. A 95.000 négyzetméteres azeri Nemzeti Egészségügyi Központ 410 ággyal rendelkezik majd és napi szinten 1500 ambuláns beteg ellátására is képes lesz. Az intézményben létesül továbbá az ország első, égési esetek ellátására kialakított osztálya.

A magyar mérnököknek a tervezéskor négy szabványrendszert - az azerit, az európai uniósat, az oroszt és az amerikait - is figyelembe kellett venniük. A bakui igényeknek megfelelve a tervezőknek alkalmazkodniuk kellett a beépíteni kívánt anyagokhoz különleges berendezésekhez, és a helyi építészeti kultúrából eredeztethető igényekhez.

A több éves tervezést követően a kórház jelenleg már 80%-os készültségi szinten áll, várhatóan az év közepére épül fel teljesen. A magyar CÉH Zrt.-nek nem ez az egyetlen munkája Azerbajdzsánban. A cég további két egészségügyi intézményt, köztük egy onkológiai kórházat is tervezett már az országban.

Forrás: Portfolio.hu

A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások