iStvan | 2015.05.03
Szőnyi Anna nyerte el a Dubai Design District (D3) és a Dubaji Kulturális és Művészeti Minisztérium pályázatának fődíját.

Szőnyi Anna a MOME építész szakán diplomázott 2007-ben, jelenleg dizájnmenedzserként és dizájnerként dolgozik Dubajban. A Boomerangot a Dubai Design District (D3) és a Dubaji Kulturális és Művészeti Minisztérium pályázatára készítette el, amelyben egy ülésre alkalmatos köztéri installációra lehetett ötleteket leadni. Fődíjként a nyertes pályázat kivitelezésének finanszírozását és az elkészült alkotás nyilvános bemutatóját lehetett megnyerni a Design Days Dubai kiállításán. A pályázaton minden dubaji lakos indulhatott. 24 nemzet 128 pályaműve közül Szőnyi Anna tervét választotta a legjobbnak a zsűri, így elkezdődtek a munkálatok.

A D3 területén március végén kiállított és bárki által kipróbálható padot a városi közterek folyamatos változása és átalakulása inspirálta.


A tervező magáról

Zsenge korom óta rabjává váltam a műhelyeknek és saját kezeimmel igyekeztem új tárgyakat létrehozni. 9 évesen nagyapám ácsműhelyében szorgoskodtam. Később képzőművészetet, építészetet és bútortervezést tanultam a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen Budapesten, Rubik Ernő iskolájában. Miután végeztem az Építészeti Tanszéken, alkalmam nyílt arra, hogy elköltözzek az Egyesül Arab Emírségekbe, ahol több mint 7 évet építészként és tervmenedzserként dolgoztam. Szakmai tapasztalatom a bútortervezéstől kezdve a kisebb léptékű építészeti projekteken át, valamint a magas- és villaépületeket is érintve az új városok tervezéséig terjedt.


Koncepcióra hangolt alkotás

A pad a város folyamatosan változó lüktető mozgását igyekszik "felvenni", a dinamikusan változtatható átformálásával.
Egyetlen formai elem (boomerang) saroktengelyen történő elmozdításával más- és más ülőhelyek létrehozása.




Boomerang pad a Dubai kiállításon

A pad összesen 73 darab, tömör burmai teak fa elemből és az acél tartóláb szerkezetből készült.




Forrás: Dynamicfanning-boomerangbench.com, magyART.blog.hu

A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások