hír Forster Központ Sághi Attila

Távozik Sághi Attila, a Forster Központ elnöke, utódja Sárváry István lesz


Csépé | 2015.05.29
Kevesebb mint egy év után távozik posztjáról Sághi Attila, a Forster Gyula Nemzeti Örökségvédelmi és Vagyongazdálkodási Központ vezetője, értesült az Index. Az Index kérdésére távozása okát nem kívánta részletezni. Forrásaink szerint utódja Sárváry István, jelenlegi helyettes államtitkár lesz, Sághi Attila pedig visszatér a tervezéshez.

Sághi Attila nekünk sem kívánta részletezni távozásának okait (ahogy az Indexnek sem), csak annyit árult el: közös megegyezéssel távozott, és nagy örömére szolgált az eddigi munka, remek munkatársakat ismert meg. A miniszterelnökség illetékeseit nem sikerült elérnünk. Nemhivatalos értesüléseink szerint összefüggésben áll a távozás a miniszterelnökségen hamarosan bekövetkező átszervezésekkel, a Forster Központ új elnöke pedig Sárváry István, jelenlegi kiemelt kulturális fejlesztésekért felelős helyettes államtitkár lesz.

"Sághi Attilát 2014. augusztus 18-án vette át a Központ vezetését Cselovszki Zoltántól. A különböző szervezetekből összeolvasztott, háromszorosára nőtt intézmény azóta botrányoktól mentesen végezte munkáját. A Központ például 11 közbeszerzést írt ki műemléki rekonstrukciókra 6 milliárd forint értékben, és a tenderek mindegyikét más-más cég nyerte el, azaz sikerült valódi versenyhelyzetet teremteni. A Forster Központ vállalta magára a 2014 júliusi tűzben tetejét vesztett Kodály köröndi lakóház ideiglenes védőtetőjének finanszírozását, majd a világörökségi terület veszélytérképének elkészítését is.

A Központ dolgozta ki a Nemzeti Kastélyporgram koncepcióját, amelyben 2014-2020 között 33 milliárd forint uniós és 10 milliárd forint hazai forrást fordítanak 35 kastélyt fejlesztésére. Kidolgozták a várprogramot is, amelyben 28 vár felújítását és hasznosítását akarják megoldani mintegy 19 milliárd forint uniós pénzből." – írta az Index.

A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások