hír videók, animációk Alpok Ausztria Dachstein Függőhíd

Függőhíd 3000 méterhez közel.

2013-ban nyílt meg Ausztria legmagasabban fekvő függőhídja.


iStvan | 2015.06.14
2700 méteren a Dachstein felett 400 méter magasan átívelő függőhídról páratlan kilátás nyílik az Alpokra.

Az osztrák beruházás tárgya ugyan nem éri el a svájci két hegycsúcs között épült híd szintmagasságát, mégis nem mindennapi panoráma tárul azon látogatók szeme elé, akik veszik az útilaput (azaz felkötik a talpukra) és eljut(hat)nak az Alpok magaslataiba.

A Schladming közelében fekvő, 100 méter hosszú függőhidat hat hónapon keresztül építették. A látogatókat üvegfelületek vezetik végig a mélység felett, a semmibe végződő lépcsők pedig a végtelen szabadság érzetét és az elképesztő látvány nyújtják mindazoknak, akik végig mernek menni a semmi felett lebegő építményen.

Karl Höflehner, aki a látványos projektet felügyelte, elmondta: “Örülök, hogy sikerült megállapodásra jutni végül a természetvédelmi hatósággal, és a látogatók most megtapasztalhatják ezt a lélegzetelállító érzést."

A függőhíd a Dachstein déli fala mentén húzódik és 2700 méteres magasságban kínál különleges élményt a látogatóknak. A csaknem 100 méter hosszú és 12 százalékos emelkedést felmutató függőhíd 2013-tól a Sky Walk kilátóval és a Jégpalotával együtt kínál új élményeket a Dachsteinen.

A Jégpalotával közvetlen összeköttetésben álló függőhídról szenzációs kilátás nyílik a környező hegyekre. Szép idő esetén ellátni egészen a Szlovéniában található Triglav hegycsúcsig és a Salzburg tartományban fekvő "Kőtengerig" (Steinernes Meer).

Forrás: utazom.hu

Videó a látványról:

A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások