donkanyar | 2015.08.10
Dubaj nem merül ki az ötletekből: most a Meydan One elnevezésű projekt részeként egy világrekorder sípálya mellett újabb bevásárlóközpont, egy 60 ezer fő befogadására alkalmas köztér, valamint egy 711 méter magas, ötcsillagos szállodának is helyet adó felhőkarcoló épülne fel. Ha az utóbbi elkészül, a világ legmagasabb lakótornya lehet.

A tervekben szerepel még egy 4 kilométer hosszú csatorna, egy 100 férőhelyes jachtkikötő, egy 25 ezer négyzetméteres fedett sportlétesítmény, 5,3 kilométernyi kerékpárút és futópálya, egy 9 kilométer hosszú sétány, valamint a világ legnagyobb, 420 méter hosszúságú táncoló szökőkútja.

A fejlesztések összesen 3,67 millió négyzetkilométert érintenek majd, a beruházás első szakasza még a 2020-as dubaji világkiállítás előtt befejeződne. Az új létesítmények a világ legmagasabb felhőkarcolója, a Burdzs Kalifa és a Mejdan lóversenypálya között valósulhatnak meg.

A világ jelenlegi leghosszabb, 640 méteres fedett sípályája a németországi Bottropban található. Dubajban 2005-ben nyílt meg az első ilyen létesítmény egy bevásárlóközpontban. A közel-keleti emirátus 2020-ig szeretné a duplájára, évi 20 millióra emelni az országba érkező turisták számát.

Forrás: MTI

A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások