hír cikk 3d villa építészet Kína ZhuoDa

3 óra alatt kész lett a világ első 3D nyomtatóval készített villája


donkanyar | 2015.08.18
Az első 3D nyomtatott villát mindössze 3 óra alatt állították össze. Ennek technikája leginkább a LEGO-ra emlékeztetett, egyszerűen, mégis villámgyorsan “dobták” össze az épületet. A nyomtatás 10 napos volt.

A villa lényegében szállítható és tetszés szerint bárhol összeállítható, hiszen alkotóelemeit előre legyártva, külön-külön szállítják a megrendelő címére, ahol néhány óra alatt kulcsrakész állapotóra varázsolják.

A teljes gyártási folyamat nagyjából 10 napot vesz igénybe, így a rekord sebesség nem csak összeállítás, de elkészítés tekintetében is megállja a helyét. Ehhez mérten persze az ára is meglehetősen borsos, négyzetméterenként 1 millió forintról indul a licit!

A ház nem csak ultrarövid idő alatt készült el, de meghökkentően biztonságos is. A gyártó szerint az erős földrengéseknek is ellenáll, valamint egy újszerű gyártási technológiának köszönhetően, a falakat alkotó alapanyag tűz és vízálló is. Az építőanyagokat ipari hulladékból készítették, melyeket újrahasznosítottak és természetesen mentesítettek minden ártalmas vegyszertől.

Ráadásul azt mondják, hogy ez a villa még legalább 150 évig állni fog akkor is, ha senki sem ügyel a karbantartására.

forrás: vilaghalo.info

A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások