droID | 2015.09.07
A modern Eternit szálcement alapanyagú síkpala természetes alapanyagú, egyszerűen, gyorsan szerelhető, széles körben elterjedt és változatosan alkalmazott építőelem. A mai modern síkpala már nem a rossz hírű, azbesztet is tartalmazó anyag, hanem kreatív építőelem. A különböző felrakási módok alkalmazásával a tető egyedi stílusa is kiválasztható.

Akár a régi, veszélyes hulladéknak számító azbesztes pala, akár más tetőfedő anyag helyére kerül, a klasszikus angolfedéstől a fiatalos és lendületes svájci fedésig, a különböző felrakási módok változatossá teszik a modern Eternit szálcement síkpala alkalmazását. Ha mindenképpen szükséges a felújítás, megtartható a régi tető látványa is: a megoldás a tradicionális németfedés. A franciafedés jól illeszkedik a hagyományos építészet elveihez a maga klasszikusan elegáns megjelenésével.

30 év garancia
A több mint 100 éves hagyományokra visszatekintő tetőfedő anyaggyártó Eternit szálcement terméke bevált alkotóeleme a mai modern építészetnek is. Az Eternit az érvényes nemzetközi és hazai szabványoknál szigorúbb feltételrendszert állított fel a termékkel szemben, amelyet írásos formában garantál. A 30 év termékgarancia mellé a cég a síkpala és kiselemes homlokzatburkolatok felületének rendellenes színelváltozásaira és bevonatleválására a piacon egyedülálló 10 éves garanciát vállal írásban.

Franciafedés: elegáns, klasszikus, természetes
Az Eternit az elegancia hazájából származó fedési móddal, franciafedéssel készülő tetői a klasszikus szépséget képviselik. A franciafedések átlós vonalvezetése szép, egyedi megjelenést kölcsönöz a tetőnek. Ennek az átlós vonalvezetésnek ugyanakkor nemcsak esztétikai okai vannak, hanem fontos szerepet játszik a tető viharbiztosságában is. Az ezzel a fedési móddal készülő tetők ötvözik az eleganciát a gazdaságossági tényezőkkel, és messzemenőkig kielégítik tartósság iránti jogos elvárást. Mindez pedig a tervezői, valamint a megrendelői és beruházói igények szerencsés találkozását teszi lehetővé.

Magyarországon az Eternit síkpala tetőfedő anyagok sima és rusztikus felülettel, különböző formákban mintegy 35 méretben és 30 féle színben érhetőek el. A modern, szálcement alapú síkpala az elegáns szürke színben a legelterjedtebb, de ma már a látható színskála minden színében rendelhető.

Tetőfelújítás veszélyeshulladék-elszállítással
A számtalan épületen szinte kizárólag rossz minőségben megtalálható régi, töredezett palafedés egyszerűen helyettesíthető közel azonos fedőanyagú, de azbesztmentes palával. A bontás utáni veszélyes hulladék elszállításban és ártalmatlanításában nyújt segítséget az Eternit termékek forgalmazójának új szolgáltatása, amelyre regisztráció a www.eternit.hu oldalon található.

(x)

A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások