rendezvény képzés

Egy szórakoztató építész-konferencia kreditpontért!

Jövőtechnológiák az építésben konferenciasorozat


Csépé | 2015.10.13
Algaépítészet, zöld felhőkarcolók, forradalmi lakk, fa felhőkarcolók, zéró széndioxid város, baktériummal öngyógyító beton, okosbeton, innovatív rendszer, hipermodern műanyagok, energiatárolás, intelligens dokkolástechnika, áttörés a CAD adatrögzítésben, 3D nyomtatás, űrbázisok - a konferencia témái!

A tudományos ismeretterjesztés izgalmas építési kisfilmjei között is válogat a konferencia, melyen két fiatal építész-tudós, ifj. dr. Kistelegdi István (tanszékvezető egyetemi tanár, PTE) és dr. Katona Vilmos (főszerkesztő-helyettes, Metszet folyóirat) fog előadást tartani olyan kutatásokról, melyek hallatlan izgalmas irányba befolyásolhatják az építés technológiájának fejlődését.
Valóban közvetlenül a fájlból nyomtatjuk majd a komplett épületeket? Átalakítja az energiatudatosság az Öböl-országok építészetét? Lehet fából huszonöt-emeletes lakóházat építeni Európában vagy a Egyesült Államokban? Begyógyulhat egy betonszerkezet repedése önmagától? Lehetséges algákat használni energiatermelésre? A valamikori Delta tudományos híradót idéző kisfilmek és szakértői előadások ezekre a kérdésekre is választ adnak. A filmeket a legfrissebb technológiákat már a gyakorlatban hasznosító alkalmazástechnikusok előadásai egészítik ki.

A MÉK által két pontra akkreditált konferenciasorozat október 28-án indul a Bács-Kiskun Megyei Építész Kamarával együttműködésben Bakodpusztán, majd Nyíregyházára látogat november 3-án, november 11-én Székesfehérváron a Fejér Megyei Építészkamarával közös rendezésben valósul meg, végül november 17-én Budapestre érkezik, végül november 26-án Keszthelyen zár a sorozat.

További információk és jelentkezési lehetőség itt!

 

Kép forrása: EcoLogicStudio

A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások