hír videók, animációk Dubaj felhőkarcoló tűzvédelem

Hatalmas tűz egy dubaji felhőkarcolóban, a sprinkler életet mentett (videóval)


sebesp | 2016.01.01
A sok emelet végigfutó tűz ellenére mindössze tizenhatan sérültek meg könnyebben a lángoló The Address Downtown dubaji hotelben. Az eddigi információk szerint a huszadik emelet egyik lakosztályában a függönyök fogtak tüzet.

Még az év első napjának reggelén is gomolygott a füst a 63 emeletes luxushotelből. Az Atkins multidiszciplináris globális tervezőiroda által tervezett 302 méter magas felhőkarcoló jelenleg tizenkilencedik a magassági világranglistán.

Szemtanúk szerint a Dubaj belvárosában álló toronyház oldalán felcsapó lángokat robbanások kísérték, és még kilenc órával a tűz kitörése után is lehetett hallani, ahogy az épület egyes részei leomlanak.

Egyes források szerint a lángok a huszadik emelet egyik lakosztályában kaptak bele a függönyökbe. Bár az még nem világos mi égett hatalmas lángokkal a toronyépület homlokzat magasságának közel kétharmadán, az eddigi hírek szerint a belső sprinkler rendszer megakadályozta, hogy a belső terekben érdemben tovaterjedjenek a lángok.

2016-ban az Emirátus új, a tűzoltók igénye alapján kifejlesztett mentőkészülékek rendszerbe állítását tervezi, melyek segítenek a felhőkarcolókban mentés során a kommunikációban és tájékozódásban.

A gyors homlokzati tűzterjedés jól látszik ezen a videón:



Forrás: nol.hu
dezeen.com

A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások