hír

Egy kis-nagymagyar szakralitás.

Csokorba és galériába önteni hazánk csodálatos templomait...


iStvan | 2011.03.23
Magam sem tudom már mikor indult pontosan az alább közölt oldal, de még 2004-ből is találhatunk templom fotókat. Én személy szerint 2005-től kezdődően voltam aktív fotófeltöltő.

Ugyanis akkortájt elég sok településrendezési terv elkészítésében vettem részt, főképp az építészeti értékek felkutatásában, a dokumentáció elkészítésében, archiválásában. S így elkerülhetetlen volt, hogy a templomokat, egyszóval egyházi témájú épületeket, építményeket haranglábakat le ne fotózzam.

Arra sem emlékszem miképp kerültem kapcsolatba a veszprémi kortársaimmal, akik a weboldalt fenntartják, de jó célnak láttam az ötletüket, s szabadidőmből csippentve szép lassan elkezdtem válogatott képeket töltögetni az oldalra. Szép példa, hogy mint gyűjtőnév alatt a "civil mozgalom" ilyen téren is meg tud mozdulni, aktivizálni tudja tapasztalatait, ismereteit, vélhetően a közjót szolgálva.
Szerencsére a gugliban az első oldalon megtalálható a http://www.templomaink.hu/index.php?muv=templom , feltételezhetően az keresőoptimalizáltsága miatt.

Itt a tervlap oldalain való közzététel célja a hatalmas adatbázis továbbépítésére való bíztatás, illetve természetesen a felhasználás propagálása. Bevallom nekem már segítséget jelentett pár alkalommal a hivatkozott oldal, amikor hamar gyorsan meg kellett keresnem egy település templomának fotóját. Sőt arra is akadt példa, hogy tőlem kértek fotókat, látva, hogy én voltam a feltöltő.

Büszkén jelenthetem Baranya megye templomgyűjteménye nem csak a névsor szerint áll az első helyen, hanem beküldött „adatmennyiség” terén is. Persze nem véletlenül :).
Az oldal üzemeltetőivel egyeztetek egy bizonyos újabb cél eléréséhez. Erről a későbbiekben szólnék.

A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások