hír pályázat tervek 2020 Expo Dubaj Santiago Calatrava

A 2020. évi Expóra Santiago Calatrava repülő sólyommal készül


Java | 2016.05.05
Az Egyesült Arab Emírségek és a dubaji Nemzeti Média Tanács nemzetközi építészeti pályázatot írt ki a Dubajban megrendezésre kerülő 2020. évi Expo pavilonjára. A hét hónapos, több fordulós versenyben végül kilenc neves építészeti cég maradt versenyben, s Calatrava különleges formavilágú pavilonja vitte el a pálmát.

Sultan Ahmed Al Jaber, a dubaji Nemzeti Média Tanács elnöke hangsúlyozta: „Az a pályamű a győztes, mely építészeti megoldásában környezettudatos, architektúrájában kellő mértékben reprezentálja az Egyesült Arab Emírségek történelmi múltját. A nevezetes előd, őfelsége Sheikh Zayed bin Sultan Al Nahyan elhíresült solymász expedíciókat vezetett a törzsi villongások idején. A sólyom számunkra nemzeti szimbólum, a merészség jelképe. A nyertes Calatrava pavilon pontosan ezt a formavilágot reprezentálja. Így válik ez a különleges pavilon a partnerség és együttműködés szimbólumává, ami a 2020.évi Expo szlogenje is."

A pavilon az előzetes becslések szerint mintegy 160 ezer négyzetméter alapterületén található majd reprezentatív előadóterem, VIP várók, kiállítás területek és élelmiszer-üzletek. Az Expo 2020 októbere és 2021 áprilisa között várja vendégeit a világ minden tájáról az izgalmas, legújabb technológiát felvonultató, fenntartható különleges pavilonjában.

Forrás: inhabitat.com

A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások