hír épületek videók, animációk Dagály Ferencz Marcel Market

Szerkezetkész a Dagály Úszóaréna - videó az egy évről


Csépé | 2016.05.23
A mai bejáráson Tarlós István főpolgármesterrel és Tóth Józseffel, a XIII. kerület polgármesterével Fürjes Balázs kormánybiztos kijelentette: "ha nem szólnak közbe" rendkívüli időjárási körülmények, akkor költségkereten belül, határidőre befejeződik a beruházás.

Fürjes hangsúlyozta: a beruházás egy komplex városfejlesztési program része, a környező utak is megújulnak, rendezik a környezetet, gyalogossétány épül a Forgách utcai metrómegállótól az úszóarénáig, valamint a Kossuth tér és a Dagály között, ráadásul a tömegközlekedés is egyszerűsödik. Elkészült egy új árvízvédelmi gát is, amely egy kilométer hosszan védi a városnak ezt a szakaszát.
A kormánybiztos kiemelte azt is, hogy a Dagály területén az ország legkiemelkedőbb sport- és fürdőközpontja jön létre, a vb után az uszodát a nagyközönség is használhatja majd, tanuszoda lesz a gyermekeknek és edzőbázis a hazai úszó- és vízilabdasportnak.

Fürjes arról is beszélt, hogy kiemelten kezelték a fenntartható fejlődés és a környezettudatosság szempontjait, a létesítmény pedig több kiemelkedő műszaki megoldással bír, magyar tervek alapján, magyar emberek építik.
Az ideiglenes lelátók 12 400 fő befogadására lesznek alkalmasak, elbontás után pedig 100 százalékban újrahasznosíthatóak: alkalmasak két P+R parkoló létesítésére, a tetőburkolatukat más épületek hő- és vízszigetelésére lehet majd használni, akár a környék óvodáiban, iskoláiban külső szigetelésként is alkalmazható.

A budapesti vizes vb megnyitója 2017. július 14-én lesz, Budapesten az úszók, a műugrók, a műúszók, és vízilabdázók versenyeit rendezik, a nyílt vízi úszásnak Balatonfüred ad otthont.

Az építész Ferencz Marcel és a statikus tervező Szántó Lászlónak  nem ez a héten az egyetlen sikere, hiszen a Néprajzi Múzeum pályázatát is ők nyerték.


Az első egy év két és fél pecben:



Forrás: MTI, Market Zrt.

A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások