donkanyar | 2016.05.26
Újra a szegediek véleményére kíváncsi az önkormányzat – ezúttal a Móra Ferenc Múzeum előtti szökőkút megújításával kapcsolatban. Három terv közül lehet választani.

Szegeden uniós projekt részeként 740 millió forintot fordít arra, hogy felújítsák a Tisza-parti zöldterületeket.Í gy elbontják a hatvanas években épült, korszerűtlen és vízpazarló szökőkutat is a közművelődési palota elől, a helyére pedig egy modern vízi látványosság kerül. Hogy pontosan milyen, arról a szegediek dönthetnek – olvasható a delmagyar.hu.-n.

Vízjáték

A három terv közül az első a "Vízjáték" címet viseli, és leginkább ragaszkodik a hagyományokhoz. A kialakított burkolat színeivel jelzi a korábbi szökőkút medencéjének helyét.

Víztükör

A "Víztükör" eltünteti ugyan a vízjátékot, de a megmaradó medence nyugalmat áraszt és a száz évvel ezelőtti hangulatot idézi, valamint szélcsendes időben a múzeum látképe tükröződik benne.

Stéges

A "Stéges" megoldásnál is megszűnik a vízjáték, viszont az érdekessége, hogy egyszerre szökőkút és színpad: néhány mozdulattal rivaldává alakítható. Sőt: egy másik funkcióban hidat építhetünk belőle, amin át lehet sétálni a víz fölött.

Szavazni a delmagyar.hu oldalon lehet: delmagyar.hu

A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások