hír videók, animációk

21. századi szupermodern Disney-élménypark nyílt Sanghajban


Java | 2016.06.21
Az öt éven át épült, 5,5 milliárd dolláros (1 500 milliárd forintos) projekt Kína egyik legjelentősebb beruházásaként valósult meg. Ez a világon a hatodik, Ázsiában a harmadik olyan szórakoztató park, ahol nem hiányozhat Miki egér, Donald kacsa, de Zootropolis sem – sőt a „Állati nagy balhé” című film szereplői sem.

Van itt móka, kacagás és minden, amit az illúziók világa nyújtani képes manapság! A technika mai vívmányainak teljes arzenálja szórakoztatja az ide látogató, kalandra vágyó turistákat! Mindemellett színes, különleges építészeti megoldások széles palettájával is találkozhatunk, parkokkal, szökőkutakkal, kastéllyal és két szállodával, ugyanakkor ügyeltek még arra is, hogy helyenként a kínai kultúra jegyei is felismerhetők legyenek. A sanghaji park Vándorló Hold nevű teaháza pontosan ilyen, mely egy az egyben a kelet-kínai építészet mintájára készült, s amely a világ Disney-parkjainak egyetlen valós kínai stílusú háza. A cég úgy véli, látogatóinak jelentős részét az a mintegy 330 millió(!) ember adja majd, aki a kelet-kínai metropolisztól nem több mint 3 órányi autóútra lakik. Elemzők arra számítanak, hogy ez lesz a világ leglátogatottabb élményparkja, rövid távon évi 15 milliós forgalommal számolnak. A május óta tartó próbaidőszakban csaknem egymillióan voltak kíváncsiak a komplexumra. A sanghaji belépőjegyek ára eléggé borsos, csúcsidőszakokban 499 jüan (21 ezer forint), hétköznapokon 370 jüan (15 700 forint). Szakértői becslések szerint a beruházás körülbelül tíz év alatt térül meg.
A sanghaji Disney-park máris bővítést tervez, mint a vállalat főnöke jelezte, hét négyzetkilométer vár arra, hogy új látványosságoknak adjon helyet. A terjeszkedéshez az amerikai(-koreai) Chevrolet autógyár is felajánlotta támogatását – közölte Iger.

video:


Forrás: MTI

A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások