hír épületek tervek cikk Debrecen lakópark

Lebegő kertek a jéghegy lankáin: Ide költöznek a debreceni egyetemisták


sebesp | 2016.08.05
Közel 5 és félmilliárd forintos beruházás keretében Dóczy Park néven 224 lakásos társasház épül a Bord Stúdió tervei alapján

Debrecenben a Dóczy utca és a Békessy utca sarkán, az egykori gyógyszertári központ lebontása után nagyszabású építkezés indult. Az ingatlanfejlesztést a közeli egyetem hallgatóinak igényeihez igazították, ezért sok kisebb lakást is kialakítanak a tizenhétezer négyzetméteres, lépcsőzetes épületegyüttesben.

A legfelső szintekről egészen a Nagytemplomig el lehet majd látni, de panoráma nyílik a Nagyerdőre is. Az épület tetejére napelemeket fognak szerelni, ami a tervek szerint teljes egészében fedezi majd a lépcsőház és a liftek áramellátását. A szerkezeti kialakítás miatt sok természetes fény jut majd be az alsó szinti lakásokba is.

Az úgynevezett Dóczy Park terveit a Bord Studio építészei készítették, akik a Dóczy Park alapkoncepciójáról azt mondják, hogy egyedi hangulatú, inspiratív, zöld környezetet szerettek volna létrehozni. Épp ezért a projekt teljes területét az utca szintje fölé emelték, és az így kialakult lebegő kertben helyezték el a lakópark karakteres, jéghegyszerű tömegeit.

A tervek szerint a Dóczy Park épületszerkezetet év végéig készítik el, télen pedig a belső munkák jönnek. Várhatóan jövőre, a tanévkezdés előtt lesz kész teljesen a nagyerdei környezetbe illeszkedő épületegyüttes.

Forrás: DeHír.hu

A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások