hír Brazília Grimshaw Olimpia

Grimshaw nyerte a brazil olimpiai pavilon pályázatát


fati | 2011.04.29
A brit Grimshaw Architects nyerte el az első díjat a 2016-os brazíliai olimpiára hangoló mobil művészeti pavilonra kiírt pályázaton

Az 500 m2-es ideiglenes úgynevezett Mobilizarte pavilont 2012 nyarán nyitják meg a nagyközönség előtt. A pavilon különböző kulturális események, szabadtéri vetítések és nemzetközi kiállítások központja lesz, amelyek Brazília legfontosabb jövőbeli programjaihoz, így a Rock in Rio zenei fesztiválhoz, a 2014-es futball világbajnoksághoz és a 2016-os olimpiai játékokhoz kapcsolódnak majd. A mobil pavilon tíz brazil városba látogat el, és az adott helyi közösség által erre az alkalomra kialakított parkban kap helyet. A kampány célja a lakosság bevonása az olimpiára való készülődésbe.

Grimshaw nyertes tervét, amelyet az Arup Rio de Janeiro-i leányvállalatával közösen készített, a brazil képzőművészet és kultúra, valamint a helyi modernista mozgalom szelleme inspirálta. A terv egyszerűen adaptálható lesz a különböző helyszínekhez, amelyet a pavilon elemeinek és előregyártott fa vázszerkezete tesz lehetővé. A tetőn elhelyezett lebegő ballonok szolgáltatják a természetes szellőzést, valamint lehetőséget adnak a pavilon kreatív és változatos megvilágítására, így a feltűnő látványt is biztosítják majd.

a képek forrása: www.bdonline.co.uk

A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások