rendezvény Seestadt Aspern zaha hadid

Nézze meg Bécs legjobb új épületeit profi vezetéssel!


Csépé | 2016.08.23
Az Erste Campus hipermodern épülete 2016 legérdekesebb irodaháza Bécsben, melyet a Henke Schreieck tervezőiroda képviselője mutat be. Megtekintjük Bécs legnagyobb szabású lakóépület-fejlesztését, a teljesen új Seestadt Aspern negyedet. Zaha Hadid egyetemi épülete sem marad ki a programból.

Zaha Hadid LLC épülete a Wirtschaftsuniversität új campusán nemcsak az egész világon keltett hatalmas feltűnést, de korábbi buszos városnézéseink fénypontja is volt. Így idén sem marad ki a programból a kétórás szakmai túra, melyen a ferde falú, őrült épület mellett természetesen a campus többi épületét is megtekintjük. (Azok számára, akik ilyen vezetésen részt vettek, a campus közelében fekvő Magdas Hotelt mutatnánk meg. Az Alleswirdgut iroda által tervezett felújítás programja is újszerű: a Caritas által működtetett hotel a menekültkrízisre is egyfajta válasz, és egyben a szociális felelősségű építészet egyik különleges példája.)
2016 elején adták át az Erste Campus épületét, melynek a koncepcióját, a terveit és a direkt e célra kifejlesztett szerkezeteit ismerhetjük meg Henke Schreieck iroda jóvoltából. A teljesen új koncepciójú üvegfal rendkívül környezettudatos, mégis tartós, és az irodaház nyitott koncepciója is újszerű.
Bécs legnagyobb lakóépület-fejlesztései, legizgalmasabb lakóépületei, a világ első fa magasháza mind-mind az osztrák főváros 20. kerületében, a vadonatúj Seestadt Aspern városrészben épül. Számtalan energetikai attrakció, építészeti nóvum, bioklimatikus épületek kerülnek ebbe a tízezer lakosú és húszezer munkahelynek is teret adó új városrészbe.
Mostani buszos szakmai utunk is „száguldó konferencia” műfajú, azaz az utazás óráit szakmai képzésre is kihasználjuk Bécs felé. (Cégfüggetlen, Bécsről szóló előadás mellett a WU campus épületeinek fémhomlokzatairól lesz szó.)
A programot a MÉK 2 ponttal akkreditálta (2015/179), a részvételi díj 11.024 Ft + áfa (bruttó 14.000 ft)

Jelentkezés itt

A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások