cikk

Kalákák Erdélyországban és itthon [14]

A 2008-as év záróeseményei


iStvan | 2011.04.30
E cikkemben két Kaláka képsorozatát szeretnék bemutatni. Ezzel egy időben szeretném bejelenteni, hogy amíg a főszervezőktől nem kapok újabb beszámoló anyagot a 2009-es, 2010-es évek Kalákáiról, kénytelen vagyok felfüggeszteni e témájú cikksorozatom.

Amikor 3 hónapja, 2011.január.21-én elkezdtem közreadni az Erdélyországi és itthoni kalákák általam felelevenített emlékeit, majd később átnyergeltem a kalákákban részt vett alkotótársaim által közölt, archivált írásokra, fotógyűjteményekre, nem is sejtettem, hogy május elejére utolérem magam és „le tudom pörgetni” a 2003-2008 között eltelt fürdőfelújító, közösség (avagy Kaláka) építő eseményeket.

Akik végigkövették eddigi Kalákák Erdélyországban és itthon [1-13] írásaim, azok számára ismeretes, hogy szinte a rendszerváltást követő indulás után pár év alatt olyan nagyra nőtt a kalákamozgalom, hogy évente több rendezvény is lebonyolításra kerül, sőt egyik évről a másikra átívelődnek a programok és a fejlesztési tervek megvalósításai. Olykor csak lendületet adnak a tervek a helyi szinten már régóta lappangó ötleteknek, kívánalmaknak.
Az alábbi két helyszín is olyan, ahova vissza-vissza lehet térni, mert mindig akad építő-szépítő munka és persze vendégként, turistaként is szívesen fogadják az érdeklődőket.

Kérem, tekintsék meg az alábbi két képgalériát, melyek egyfajta vizuális elbeszélő költemények.
Én mindig jót meditálok képnézegetés közben. Hasonlókat kívánok mindenkinek a jövőben is.

Csíkszenttamás 2008

Lázárfalva 2008

A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások