hír cikk beruházás építészet fejlesztés Hagymatikum Makó Makovecz

Megvalósul Makovecz álma! – 2,5 milliárdos fejlesztés a Hagymatikumban


donkanyar | 2016.09.21
Bővítik a makói fürdőt, a Hagymatikumot. Makovecz Imre vázlatai alapján a Makona készíti el a terveket. Ez a munka nyolc hónap alatt készül el, majd 2017-ben, a nyári szezont követően indulhat el a kivitelezés. A beruházás költsége mintegy 2,5 milliárd forint.

Makovecz Imre egyik legmonumentálisabb munkája a makói gyógyfürdő épülete volt, a Hagymatikum átadását azonban már nem élhette meg. 2011-ben az építész elképzelései nem valósulhattak meg teljes egészében, mert néhány eredetileg tervezett elem nem készülhetett el – mondta el Farkas Éva Erzsébet, a város polgármestere a tervezési szerződés aláírását megelőző sajtótájékoztatón.

Farkas Éva Erzsébet közölte, a kormány a múlt év végén döntött arról, hogy támogatja két Makovecz-mű megvalósítását: a makói fürdő bővítését és az új könyvtár építését. A központi költségvetésből 300 millió forintot biztosítottak a tervezésre és a beruházások előkészítésére.

A fürdő bővítésének tervei nyolc hónap alatt készülnek el, majd 2017-ben, a nyári szezont követően indulhat el a kivitelezés, a beruházás költsége mintegy 2,5 milliárd forint tette hozzá. Az önkormányzat októberben konzultációt indít, hogy a helybeliek véleménye is megjelenjen a tervezés időszakában tudatta a polgármester.

Makovecz Benjámin, a Makona Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, a terveket Makovecz Imre vázlatai alapján készítik el, a hiányzó részleteket pedig olyan szakemberek dolgozzák ki, akik évtizedekig együtt alkottak édesapjával. Ez garancia arra, hogy valóban az eredeti elképzelések alapján készülhessen el a bővítés.


Forrás:MTI

A helyi televízió felvétele a sajtótájékoztatóról:

A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások