sebesp | 2016.09.26
Aki 392 méteres magasságban él, joggal érezheti hogy a határ a csillagos ég. A 432 Park Avenue a nyugati félteke legmagasabb lakóépületének címe Manhattanben, melyben a nagyvonalú kényelem nem ismer határokat.

A Rafael Viñoly tervezte felhőkarcoló 96 emeletén 104 lakosztály kapott helyet. Ne gondoljunk persze tömeges lakásépítésre, hiszen a luxusrezidenciák árai 16,95 millió dollárnál, tehát nagyjából 4,9 milliárd forintnál kezdődnek.

Ennyiért természetesen magas színvonalat kínálnak. A belmagasság közel négy méter, és az akár 400 négyzetméter alapterületű lakások tágas tereit a körpanorámás kilátás tökéletes élvezetére tervezett hatalmas, négyzetes üvegfelületek csak tovább bővítik.

A nemrégiben elkészült felhőkarcoló lakói az egyedi belsőépítészeti megoldások mellett számos különleges szolgáltatást is igénybe vehetnek: az épületben található elegáns étterem, egy komplett wellnessközpont úszómedencével, szaunával és gőzfürdővel, de a luxusotthonok golf gyakorlópályával, privát mozitermekkel, sőt akár klimatizált borospincével is feldobhatók.

A Central Parkrtól a Hudson folyón át a Word Trade One-ig terjedő kilátás vetekszik az 1931-ben épült Empire State Buidingével, de ha arra gondolunk, hogy az élvezetet nem kell turisták hadával megosztani, vélhetően sokkal jobb. Arról nem is beszélve, hogy mindezt az ablak elé állított fürdőkádjukból is élvezhetik a ház lakói. És ez volt az a momentum, ami
Leidy Churchman Ney York-i festőművészt is gondolkodásra késztetette, és megfestette a felhők közé emelt luxus új életformájának jelképét: a fürdőkádat, háttérben New York tornyaival. A 2015-ben készült festmény néhány hónapja a Renzo Piano által tervezett Withney Museum of Art falán látható.

 

A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások