épületek

Bluesra hangolva, avagy mindhalálig blues

Akinek nem inge ne vegye magára


iStvan | 2016.10.08
Kint sötétség, belül világosság.

Egy litván férfi és a felesége mindig is imádott blues zenét hallgatni. Sok-sok bluest. A legtöbb alkalommal hangosan. Épp ezért is kerestek olyan lakhelyet a megszállottságukhoz, mint egy erdő, ahol mások zavarása nélkül (ki)élvezhetik kedvenc zenei stílusukat.
Elképzeléseiket feketén-fehéren megfogalmazták.
Így született meg tehát egy tipikusan archetipikus "fekete köpenyes" házban "fehér lelkületű" blues-os otthon.
Olyan mint maga a zenei irányzat, afroamerikai gyökerekkel a (litván) fehér embernek is élvezhető muzsika, vagy mint egy elegáns öltözetű zenész úriember, mint B.B.King, fekete öltönyben-fehér ingben...micsoda dallamokkal.

A család nagy központi életeret kívánt, amelyen keresztül az alaphangon kissé melankolikus, de mély érzelmi tartalommal rendelkező zene betöltheti otthonukat és a dallamok elérnek minden szobába, a nem hivalkodó házuk minden szegletébe. Fura gondolat zenével tölteni fel a belső tereket, de meg kell hagyni fontos a lelki egyensúlyhoz (szerk).

Az alaprajzot is úgy szervezték, hogy a télikertes megoldású nappali mellett a nyitott, félig fedett terasz kapott helyet.
Biz Isten isteni lehet meleg nyári estéken egy kellemesen hűvös sör mellett, önfeledten bluest hallgatni ilyen atmoszférában. Főleg, ha a környezetben élő békés madarak saját dallamaikkal rákontráznak a zenére.
Télen sincs gond a meleg nappaliban, kint farkasordító hideg, odabent egy finom bor társaságában kis blues-al megfűszerezett vacsora idillikus hangulata járja át a fejemet.
A vad természet szinte bekopogtat az épületbe, hiszen telek hátsó részébe eldugottan elhelyezett teraszról egyenesen a konyhába, majd a nappaliba-étkezőbe, a közös élettérbe jutunk.

Az épületszerkezetekről hitelt érdemlően nincs információnk.
További fotókért látogassanak el a forrásoldalra:

A tervezők irodája

A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások