tervek Az új szegedi versenyuszoda győztes látványtervei.

Az új szegedi versenyuszoda győztes látványtervei


Java | 2016.10.18
A nemzetközi tervpályázatra érkezett huszonegy pályamunka közül a TSPC Mérnökiroda Kft. és a DPI-Design Kft. közös anyaga lett a nyertes. Az önkormányzat egy hónapon belül megköti velük a szerződést a továbbtervezésre, amelyre 210 nap áll majd rendelkezésre.

A pályázat kiírása egy, FINA előírásoknak is megfelelő, vagyis nemzetközi versenyek tartására, illetve televíziós közvetítésre alkalmas, fedett sportuszoda tervezőjének kiválasztásáról szólt és a kiírása az Európai Unió Hivatalos Lapjában jelent meg.

A tervpályázati dokumentációt 66 érdeklődő váltotta ki és végül összesen 21 pályamű érkezett be határidőben.

A Bírálóbizottság 5 főből állt: köztük az építészkamara képviselőjéből, akinek munkáját 7 fős szakértői stáb (árszakértő, gépész, energetikus, közlekedési, közbeszerzési és jogi szakértő) segítette. A bírálóbizottság általánosságban megállapította, hogy a leendő uszoda attraktív, újszerű, ökologikus, belső terei friss szelleműek, sportos és vidám hangulatot ígérnek. Színei, burkolóanyagai igényesek, harmonikusak, az utcakép felőli megjelenése látványos.

A mintegy 13 ezer négyzetméteres épületben 50-szer 25 méteres versenymedence, egy 20-szor 12,5 méteres melegvizes tanmedence, egy 25-ször 15 méteres bemelegítő medence, egy kültéri résszel rendelkező melegvizes ülőmedence és egy kis hidegvizes medence kap majd helyet. A medencetérhez kapcsolódik wellness részleg, edzőtermek és egy ezer ember befogadására alkalmas nézőtér is


A város gazdasági alpolgármestere, Szentgyörgyi Pál (MSZP) elmondta, az önkormányzat az engedélyes tervek elkészülte után választja ki a kivitelezőt. Az építkezés 2017 második felében indulhat, az uszoda 2018 végére készülhet el. A több év alatt várható 3,5-4 milliárd forintos költségre a város 3 milliárd forintot már elkülönített.

Forrás: szeged.hu

A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások