hír felhőkarcoló Norman Foster Varsó

Varsóban lesz az Európai Unió legmagasabb épülete


sebesp | 2016.11.21
A HB Reavis még indén elkezdi a lengyel fővárosba tervezett felhőkarcoló építését, melynek eredményeként az Európai Unió legmagasabb épületét húzhatják fel Varsóban.

Korábban arról volt szó, hogy már áprilisban belefognak a varsói pályaudvarnál a Chmielna Business Center építésébe. A toronyház 310 méter magas lesz, ami úgy jön össze, hogy a 230 méter magasan lévő tetőre feltűznek egy 80 méteres árbócot. Így 73 méterrel körözi le Tudomány és Kultúra Palotáját mely jelenleg a legmagasabb a városban, amely szinte hemzseg a felhőkarcolóktól.

Az EU rekordere a Londonban álló, 309,6 méteres The Shard, amely a Brexit eredményeként egyébként is elhagyhatja az uniót. Így a Commerzbank 300 méteres épülete kerül helyzeti előnybe. Igaz Európában van ennél magasabb felhőkarcoló is, a moszkvai Szövetségi Torony 374 méterével.

A varsói torony mellé még két további irodaházat húznának fel, az egyik 81, a másik 100 méter magas lenne, de egyelőre az építési engedély hiányában nem tudják megkezdeni az építkezést. A felhőkarcoló Norman Foster irodájának tervei alapján épülhet, aki dolgozott már a lengyel fővárosban, Pilsudski téren lévő irodaház fűződik a nevéhez.

A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások