hír épületek A Kristály a Siemens top fenntarthatósági épülete Londonban

Kristály projekt: a Siemens top fenntarthatósági épülete Londonban

Wilkinson Eyre Architects


Java | 2016.11.30
A Kristály projekt stílszerűen a városok fenntartható jövőjéről szóló kiállításnak ad otthont, másrészt a fenntarthatósággal kapcsolatos események helyszíne, harmadrészt pedig a cég mérnökei számára jelent egy különleges munkahelyet.

A 18 ezer négyzetméteres Kristály még 2012-ben nyitotta meg kapuit azzal a céllal, hogy a fenntartható élet globális központja legyen. Az épület elnyerte a BREEAM, valamint a LEED minősítést is, pár éve a világ leginkább fenntartható 10 magasépülete közé is bekerült.

A Kistály különleges formavilágához harmonikusan igazodnak a belső terek, beleértve az előadó- és konferenciatermeket, a tárgyalókat és az irodaterületeket. A projekt a vízparton, a Royal Docks-on található, a hajdani, de revitalizált ipari övezetben. A Kristály az intelligens épületek éllovasa, amely nemcsak hasznosítja a napenergiát, hanem földhőszondák segítségével optimálisan hasznosítja a szükséges természetes energiát. Az összes elektromos energia 20%-át kielégíti a tetőre elhelyezett 1580négyzetméternyi napelem, amelyek a tető kétharmadát fedik be. Az épület persze szorgalmasan begyűjti az esővizet, kezeli a feketevizet, és a napenergiával automatizált épületfelügyeleti rendszert működtet.Hansúlyozottan 70%-kal kisebb a CO2 kibocsátása, mint más hasonló paraméterekkel rendelkező brit irodaháznak. A trendek szerint 12 autó számára alakítottak ki elektromos töltőállomást.
Az épületenergetikai rendszer a Siemens saját fejlesztése, és az összes elektromos és mechanikus rendszert kontrollálja. Egyetlen rendszerbe van kapcsolva az összes funkció, így a fűtés, a klíma és a szellőzés, a külső időjárás állomás, a fényszabályozók, a hőszivattyú, a szolár melegvíz-, feketevíz- és csapadékvíz-rendszerek, a tűzjelző és evakuációs rendszerek, valamint a napelem rendszer. Ezek szerint mintegy 3500 adatpont gyűjti az információkat az optimális üzemeléshez, mely a példamutató optimális üzemeltetés záloga!

Forrás: www.wilkinsoneyre.com

A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások