épületek Lebegő medencék az Alpok ölelésében

Lebegő medencék az Alpok ölelésében


Java | 2016.12.27
Az ausztriai Aqua Dome üdülőpark igazi kuriózum a kikapcsolódni vágyók számára, tölcsér alakú, lebegő fürdőmedencéivel, gyönyörű kilátásával a változatos, szemet gyönyörködtető alpesi tájra. A nevezett Aqua Dome wellness üdülője azonban még számos egyéb meglepetésével is csábítja kíváncsi vendégeit.

A tölcsér alakú, lebegő medencék formai kialakítása ráhangolódik a nem mindennapi természetes környezetre. A medencék vízfelületei gőzölögnek a vadregényes hegykoszorú epicentrumában, amelyek vizét a helyszínen található 2000 méter mélyről feltörő termálvíz-forrásból táplálnak. A wellness park területén egy hagyományos, 25 méteres úszómedence, gyerekmedence és több kisebb nagyobb medence található, összesen 2200 négyzetméternyi területen. Az Aqua Dome medencékben ejtőzve nemcsak a forró gyógyvíz és a gyönyörű táj segíti az ellazulást, hanem egyéb extra szolgáltatások is, mint például a víz alatti zene vagy a különböző fényhatások játékos alkalmazása. Így valósulhat meg az igazi fényfürdőzés.
A wellnesshez csatlakozó szaunakomplexum is más, mint máshol. Itt dizájnos függőágyakon adhatjuk át magunkat a teljes ellazulásnak és kapcsolódó pihenő helységek biztosítják a tökéletes testi-lelki ellazulást!
Az Aqua Dome wellness komplexum népszerűségét illetően máris a wellness élvonalába tartozik!

Építész: Wolfgand Vanek (Holzbauer & Partner, Bécs)
Belsőépítészet: Arkan Zeytinoglu
A tetőfedéséről itt vannak információk


Forrás: impressmagazin.hu Fotó: Aqua Dome

A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások