hír cikk építkezés Hungaroring berházás rekonstrukció

Kész a terv, kiderült milyen lesz a Hungaroring


donkanyar | 2016.12.30
Bemutatták a Hungaroring új főépületének látványterveit: a tervek szerint 2017 őszén indul az építkezés első szakasza, az új főépületet pedig 2018 őszén kezdenék el építeni.

A Nemzeti Sport Online-ra felkerült képek alapján teljesen megújul majd a boxutca és a főépület, amelyben egyebek mellett a versenybíróság és a médiaközpont is elhelyezkedik. A látványtervből arra lehet következtetni, hogy teljesen átalakul majd a főtribün, illetve a többi lelátó is.

A Nemzeti Sport cikke szerint a felújítási munkák három szakaszban készülnek el, az első 2017 őszén kezdődhet meg. Ennek során a lelátórendszer és a főtribün mögötti rész korszerűsítése és új tévés közvetítőállások építése lesz valósulhat meg. A második ütemben, 2018 őszétől dolgoznának a főépületek és a garázsok megújításán, végül felépülne a látogatóközpont, a múzeum és az egyéb kiszolgáló létesítmények.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter idén nyáron arról beszélt, hogy 2017-ben 5 milliárd forintot szán a kormány a Hungaroring felújítására. A teljes, rekonstrukcióra adott összeg 25 milliárd forint lehet.

Mint ismert, 2015-ben és 2016-ban a mogyoródi aszfaltcsík teljes hosszán kicserélték a kopóréteget (500 millió forintos költséggel), amely fontos és szükséges első lépése volt a felújítási munkálatoknak.

Forrás: www.nemzetisport.hu

A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások