pályázat tervek közbeszerzés stadion

Luxusstadiont húznának fel Budapesten


sebesp | 2016.12.31
Az uniós közbeszerzési értesítőben pénteken megjelent az új Bozsik-stadion építésére vonatkozó ajánlati felhívás. Egy UEFA "Category 4" – azaz legmagasabb kategóriás – létesítmény épülne.

A stadion kapacitása minimum 8000 fő, ami egyben a negyedik kategória megkövetelt minimuma is – derül ki a közbeszerzési kiírásból.

Kategóriája alapján az új Bozsik stadionban elvileg bármilyen meccset meg lehet majd rendezni, a nemzetközi kupák döntőjét leszámítva, ezeknek is csak a kapacitása szab gátat, ahogy a válogatott tornáknak is csak emiatt nem lehetne helyszíne a létesítmény – olvasható az Indexen.

A legmagasabb besorolás ugyanakkor komoly követelményeket támaszt a stadionokkal szemben, ezek egyike-másika már-már komikusan aránytalannak tűnik az új Bozsik méretéhez képest. Például az UEFA előírása szerint a legmagasabb besoroláshoz 500 VIP férőhely kell, miközben ugye az egész stadion 8000-es. A VIP vendégek ellátására egy legalább 400 négyzetméteres, egybefüggő helységnek kell rendelkezésre állnia, és 150 parkolóhelynek, miközben a telken biztosított parkolók száma a kiírás szerint 438 darab.

A Bozsik labdarúgó sportlétesítmény-fejlesztésre korábban elvont 3,44 milliárd forintot a kormány december 27-i határozata szerint 2017-ben az építés előrehaladásának ütemében visszakapja a beruházásért felelős fejlesztési tárca.

A kispesti fociakadémia 4,192 milliárd forintból épülhet meg 2014-2017 között (a kormányhatározatban dél-pesti utánpótlás-nevelési centrum néven szerepel.)

Mint korábban hírül adtuk egy 2015 július 29-i közbeszerzési döntés értelmében a legolcsóbb ajánlattevőt, az Óbuda Építész Stúdió Kft.-t hirdették ki győztesnek, majd kötöttek vele szerződést tervezésre múlt év augusztus 5-én.


Forrás: Napi.hu

A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások