droID | 2017.01.05
A képsorozatban megtekinthetők a Budapest 2024 által 2017. január 4-én közölt legfrissebb aktuális látványtervek a 2014-es olimpia nyolc esetleges fővárosi helyszínéről.

A látványtervet a Brick Visual, az építési terveket a BORD Építész Stúdió készítette. A 2024-es olimpia rendezési jogáért a magyar főváros Los Angelesszel és Párizzsal verseng, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) szeptember 13-án, Limában dönt a helyszínről.


Látványtervek a közlés sorrendjében:

A Dagály Úszóaréna az olimpia úszó-, műugró- és szinkronúszó-versenyeinek, valamint vízilabdadöntőinek helyszíne lenne.

A Várkert Bazár előtti területen a kerékpárversenyeinek mezőnye haladna.

A Hősök tere az országúti kerékpárversenyek, a gyaloglásnak és a maratonfutásnak a rajt-cél helyszíne lehet.

A Kossuth tér azÍjászközpont helyszíne lenne.

A Margitszigeti Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszoda a vízilabda-mérkőzéseinek helyszíne.

Az Olimpiai Park helyszíncsoportban található az Olimpiai Atlétikai Stadion valamint az olimpiai falu, amely a IX., X. és XXI. kerületekben, a Kvassay-zsilip térségében van. Az olimpiai falu előtérben öt edzőcsarnok, egy kör alakú ideiglenes teniszcsarnok, mögötte teniszpályák és mellette egy multifunkcionális csarnok lesz a vívás és a kézilabda sportágak versenyeihez.

A Városliget a Városligeti Strandröplabdaközpont versenyhelyszínéne lenne.

A Puskás helyszíncsoport a labdarúgótorna mérkőzéseinek helyet adó Puskás Ferenc Stadiont, a kosárlabda-mérkőzések helyszínét, a Papp László Budapest Sportarénát, valamint a tornászok versenyének helyet adó Syma Rendezvényközpontot foglalja magában.

(MTI)

A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások