sebesp | 2017.01.12
A Chelsea engedélyt kapott a kerület tanácsától, hogy megkezdje stadionja átépítését. Még sok a kérdés, de annyi bizonyos, hogy a 60 ezresre bővítendő Stamford Bridge felújítása félmilliárd angol fontba kerül majd.

Hammersmith and Fulham kerületi bizottsága – a Stamford Bridge nem Chelsea-ben, hanem a szomszédos Fulhamben van – engedélyt adott a Chelsea stadionjának Herzog & de Meuron tervei alapján történő felújítására.

A Chelsea, mivel a stadiont épületek veszik körbe, azt tervezi, hogy a létesítményt mélyebbre ásva növeli a befogadóképességet 60 ezresre (jelenleg 42,500 néző fér be). A legjelentősebb változás a tervezett 264 téglapillér lesz, mellyel körbeölelik a meglévő stadiont.

A csapatnak a munkálatok 2021-re ígért befejezéséig ki kell költöznie a stadionból, de a munkálatok legkorábban 2018-ban kezdődhetnek meg, mert a Tottenham csak akkor költözik ki a Wembleyből, ahova a Chelsea fészkelné be magát az építkezés végéig.

Az első hírek szerint 500 millió fontba (kb 180 milliárd forint) kerülő átépítést Roman Abramovics tulajdonos saját vagyonából finanszírozza, és közben tárgyalásokat kezdett a Stamford Bridge-telek lízingjogának meghosszabbításáért is, pedig még a jelenleg érvényben levő kontraktusból is hátra van 180 év.

Az eredeti Stamford Bridge-t Archibald Leitch skót epitész tervezte 1876-ban, 1905-ben alakították at futbalstadionná.

A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások