díj Bécsi Corner Corvin Sétány fiabci

A Bécsi Corner és a Corvin Sétány nyert FIABCI-nagydíjat


Csépé | 2011.05.24
A befektetők idén két magyar együttest is érdemesnek találtak a díjazásra, így a Biggeorge NV fejlesztése, a Bécsi Corner, és a Futureal Corvin Sétány(ának első fázisa) is díjat nyert.

A Bécsi Corner (korábban az Építési Megoldások folyóirat foglalkozott vele) 7300 négyzetméteres irodaház 3000 négyzetméternyi üzlettel, számos régi épület megtartásával, funkcióváltásával. (Építész tervezők: Plájer János, Peschka Alfréd)
A Futureal 22 hektáros fejlesztése, a Corvin Sétány 2018-ra készül el teljesen, most az 1., vegyes funkciójú fázisa nyert elismerést.
(Építész tervezők: számos iroda, a képen látható bevásárlóközpont a Mérték Stúdió alkotása).

Második díjat nyert az Eiffel Tér irodaház (fejlesztő: DVM Group / Convergence Capital Kft.; építész: Fekete Antal, Kulcsár Zoltán - Finta és Társai Építéász Stúdió Kft.)

Gönczi László építész, a a FIABCI Magyat Tagozatának elnöke a minden időg második legjobb magyar eredményéhez a zsűri elnökeként gratulált, kiemelve az Eiffel irodaház sikerét, ami az irodaház mezőnyben mindig a legnehezebb, a szívéhez közel álló Bécsi Cornert, ami jól mutatja, Magyarországon nagy hagyománya van az értékmegőrzésnek, illetve a Corvin Sétány nagy fölényes kategóriagyőzelmét.


A pályázat nyerteseinek nevét május 24-én hozták nyilvánosságra Budapesten. Angolul megtekinthető itt: http://www.fiabciprix.com/winners-2011

A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások