hír belváros Budapest kerékpárút sétány XIII. kerület

Sétány épül a Parlament és a Rákos-patak közé


donkanyar | 2017.01.20
Közvetlen gyalogos és kerékpáros kapcsolat jön létre a XIII. kerület és a belváros között.

A pesti Duna-part mentén gyalogossétány és kerékpárút épül a Parlament és a Rákos-patak között, illetve megtörténik a szomszédos területek rendezése is – olvashatjuk a Budapest portálon. A kivitelezést már megkezdték, tavaszig az úgynevezett déli partszakaszt hozzák rendbe, majd a munkálatok folytatódnak, és megújul a Kossuth tér és a Margit híd közötti szakasz, de csak a budapesti vizes vb után.

A cél egyébként a budapesti rakpartok teljes és átfogó közterületi megújítása és a Duna-partok élhetőségének javítása, hiszen a folyópart vonzóvá tétele hívogatóbbá teszi a várost. Az északi szakasz a Moszkva sétány nevet kapja majd, és a Dráva utca és Népfürdő utca csomópontja, illetve az Árpád híd között húzódik, itt egy 4 méter széles gyalogos rész, illetve egy 2×1,25 méter széles kerékpárút kerül kialakításra.

Ez a fejlesztés zárul le 2017 tavaszára. A déli szakaszon, a Dráva utca és a Margit híd között pedig egy 6 méter széles díszburkolatú sétány épül majd a gyalogosok számára, és egy 10 méteres szakaszt tartanak fent az autós forgalomnak. A déli szakasz kivitelezési munkálatai 2017. január második hetében kezdődtek meg.

A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások