Bejelentkezés: Regisztráció Elfelejtett jelszó
A szerző legújabb cikkei:
Félmilliárdos keretösszeggel építészeti örökségvédelmi pályázatot hirdetnek meg
László Tamás szerint a kormány panelbontásos terve képtelenség
Átadták a Felső-Krisztinavárosi Plébánia új közösségi házát
Mi vezethetett a pokoli toronytűzhöz Londonban?
Az oroszok már döntöttek: lebontják a panelokat
Alternatív panel-ötletek: bontás helyett bővítés
Ha az építész játszóteret épít pingvineknek...
A járda kövezetébe fonódott ház
Az építészek a Munkáspártra szavaztak, de miért?
Apple Milánóban: Gödör 2.0?
Jövő héten már el is indul a nemzeti panelvisszabontó program
Liget Projekt hírek: Az év második felében kezdődhet a Néprajzi Múzeum építése
Ilyen lett a budapesti Moszkva sétány
Címkék: Hollandia, Rotterdam, Gwendolyn Huisman, Marijn Boterman


Az építészpár háza
sebesp 2017. február 18.      
Egy fiatal holland építészpár húzós feladatot vállalt magára. Saját otthonukat egy alig három és fél méter széles, húsz méter mély foghíj telken építették meg. Az eredmény - előre könnyen megjósolhatóan - elég soványra sikerült.

Gwendolyn Huisman és Marijn Boterman egy tizenkilencedik és huszadik századi házakkal beépült rotterdami utca üresen álló foghíját választotta első közös lakásuk megvalósításához. A három méter negyven centi széles telek kereteket biztosított túlságosan tág kereteket a nemes cél megvalósításához.

Az építészek célja az igencsak mély épület minél jobb természetes bevilágítása volt, ezért a külső falakat mentesítették a teherhordás alól, helyette a ház közepére állított két pengefalra bízták az épület merevítését.

Nagy üvegfelületek és téglaburkolat mögé rejtett ablakok váltakozásával intenzív fénybeáramlást és intim belső térrészeket is meg tudtak valósítani. A fekete téglaburkolat kézműves gondosságú kidolgozása a szomszédos történelmi épületek karakteréből tükröz vissza pillanatokat.

Belül minden nagyon puritán, a csupasz beton födémek, néhány üvegtábla, rétegelt lemezből összerakott szekrények és egy függőágynak is remek háló választja el egymástól a helyiségeket. Tisztálkodásra a legfelső szinten helyet kapott, tetőről érkező természetes megvilágítással ellátott fürdőszekrény biztosít lehetőséget a soványka lakóházban.

Forrás: www.dezeen.com

Üzenet a szerzőnek Cikk küldése Nyomtatás Vissza a lap tetejére
Kérjük értékelje a cikket:    -2:   -1:   1:   2:      Összesen: 24 (12 szavazatból)
Hozzászólások: (Csak teljes jogú tagok szólhatnak hozzá a cikkekhez!)
Ügyintéző 2017-02-22 08:51:30 #1

Le a kalappal a tervezők előtt! Mindent kihoztak a gyenge adottságokból. A nyers beton födém látványa ellenben az ideiglenesség, befejezetlenség érzetét kelti számomra.

OK


Velux
Austrotherm
Austrotherm

Archmaaik

Médiaajánlat | Impresszum   TervLap ©