hír Startol a Kecskeméti Pallas Athéné Egyetemi Campus I. ütemének kivitelezése!

Startol a Kecskeméti Pallas Athéné Egyetemi Campus I. ütemének kivitelezése!


Java | 2017.03.03
Már a jövő héten indulhat Kecskemét eddigi legnagyobb felsőoktatási projektje, a Pallasz Athéné Egyetemi Campus I. ütemének kivitelezése. A közbeszerzés nyertese a zalaegerszegi ZÁÉV Zrt, várhatóan 2018 augusztusára készül el a munkálatokkal.

A határidőre három gazdasági szereplő nyújtotta be ajánlatát. Az ajánlattevők az oktatási épület kivitelezésére, valamint a hozzá kapcsolódó infrastrukturális beruházások megvalósítására adhattak ajánlatot. A kivitelezésre kiírt közbeszerzési eljárás része volt továbbá a komplexum kiviteli tervdokumentációjának elkészítésére vonatkozó tervezői megbízás is. A legjobb ár-érték arányt tartalmazó, érvényes ajánlatot végül a nyertes zalaegerszegi ZÁÉV Építőipari Zrt. adta. Az elfogadott ütemezés szerint az oktatási épület átadása 2018 augusztusában várható, az egyetemi oktatás a 2018/2019. tanévben indulhat az új épületben. A kivitelezés becsült értéke 11,9 milliárd forint.

Emlékeztetőül:
A beruházás alapja a "Smart University" fejlesztési koncepció, amely keretében a város "Nyugati-kapu" fejlesztési övezetében 5,5 hektáros területen több mint 30 ezer négyzetméteren összesen öt épület -, oktatási, igazgatási-adminisztrációs, könyvtár, kollégium és kulturális központ épül fel. A városrészt gyalogos-felüljáró köti majd össze a műszaki főiskolai karral, a Sport utca felett pedig a Rudolf laktanyával, ahol addig egy családi sport, rekreációs központot épít meg Kecskemét. A város történelmének eddigi legnagyobb, mindent felülmúló felsőoktatási beruházása kezdődött meg 2016-ban az egykori Izsáki úti kórház területén, melynek eredményeként mintegy 15 milliárd forintos saját beruházási költséggel Egyetemi Városrészt hoz létre a Pallas Athéné Domus Mentis Alapítvány.

Korábbi cikkünk itt és még korábbról itt.

Forrás: www.origo.hu

A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások