Bejelentkezés: Regisztráció Elfelejtett jelszó
A szerző legújabb cikkei:
Könnyen összeszerelhető kabinos menedékház
Nővérszálló új köntösben
Hollandiában átadták a világ legnagyobb kerékpáros mélygarázsát
Szálláshely-fejlesztési pályázat indul
Magyar sólyom Atlantában
Budapesti Corvinus Egyetem Sportlétesítmény tervezése
Ministadion építés holland módra
A légi közlekedés fejlesztése Szingapúrban
Költözz ki – bútorozz be!
A pécsi 25 emeletes magasház bontása
Erdőváros Kínában
Ha nyár, akkor nyaralás: Észak-Afrika Spanyolországban
Újabb lombsétányt adtak át kis hazánkban
Címkék: Kazahsztán, Damir Ussenov, villa, teknős


Zárkózottan nyitott
iStvan 2017. március 5.      
Az ellentétek nem gyengítik egymást. Egyensúlyt képeznek.

Damir Ussenov nevéhez köthető építészeti cég a Lenz Architects tervezte ezt a teknőspáncélzatos villát, Kazahsztán délkeleti csücskében, Almaty területi jogú városában.

Az építész álma egy különálló, elszigetelt hely volt, ahol a megrendelő biztonságban élvezheti a vadont és az ott élő állatok közelségét.

Az egyedi, fémből készült szerkezetek osztatlan üvegfelületeket kereteznek, elősegítve a természetes fény bejutását a belső térbe. A romlatlan terep sűrű bozótotosa mögé rejtőző homlokzat dinamikus alumínium panelekből áll, amelyeket elektronikusan vezérelt mechanika zár. A homlokzati grafika szerint a 'teknőspáncél' bezáródik a nappalinál is, de a megvalósulási állapot fotóit elnézve ez csak zsaluzia formájában működhet. A külső burok, vagy páncél alumíniumpanele izolálja a házat a környezetében, hangszigetel és ezen kívül biztonságot is ad.

A szimmetrikus ház (melyet sokan kagylóhoz is hasonlítanak) helyiségcsoportjai: egy nagy stúdió konyhának, étkezőnek és nappalinak, hálószoba az elalváshoz szükséges zenesarokkal, kettős megközelítésű fürdőszoba és egy relaxációs 'konferenciaszoba'. Az étkező szomszédságában lévő csigalépcső a felső szinten található nyitott és kényelmes vendéghálószobába-szekcióba vezet.

A szabad ég alatt a villa előterében elfért még egy medence is a földszinti fogadófelület szélességében, mindez az erdő közepén.

Megvalósulás éve: 2015
Beépített alapterület: 400 m2

Üzenet a szerzőnek Cikk küldése Nyomtatás Vissza a lap tetejére
Kérjük értékelje a cikket:    -2:   -1:   1:   2:      Összesen: 114 (57 szavazatból)
Hozzászólások: (Csak teljes jogú tagok szólhatnak hozzá a cikkekhez!)
Eddig még nem érkezett hozzászólás.
OK


Velux
Austrotherm
Austrotherm
Archmaaik

Médiaajánlat | Impresszum   TervLap ©