Bejelentkezés: Regisztráció Elfelejtett jelszó
A szerző legújabb cikkei:
Felavatták a Dunántúl legmagasabb kilátótornyát Nagykanizsán
Felavatták a Bence-hegyi kilátót Velencén.
Ez a színház csak egy csokornyakkendő
Év háza pályázat 2018: Új kategória – középülettel is lehet pályázni
Hatszintes fürdőpalota lesz az idei strandszezon legnagyobb dobása
Toronyórát lánccal? Nem, hotelt, tetején kiskastéllyal!
Öt nő vádolta meg zaklatással a 83 éves sztárépítészt
Tervpályázatot írnak ki a budai szuperkórház tervezésére
Klímapajzzsal védekezik Dánia legenergiahatékonyabb laborépülete
A végsőkig tökéletes új Apple központ össze-vissza töri az alkalmazottakat
Egy hónapon át lehet pályázni a népi építészeti értékek megőrzésére
Ha jobb ötlet nincs, csavarjunk rajta egyet!
Legendás indiai építész kapta idén a szakma "Nobel-díját", a Pritzkert
Címkék: Óbuda, Békásmegyer, piac, fejlesztés


Milliárdos beruházás Békásmegyeren
sebesp 2017. március 6.      
A békásmegyeri piac 4,8 milliárd forint értékű fejlesztése lesz Óbuda egyik legjelentősebb projektje – mondta Bús Balázs, III. kerületi polgármester hétfőn, jelezve azt is, hogy a városvezetés minden beruházás esetében a közösségi tervezés mellett van.

A polgármester kifejtette, hogy 30,5 milliárd forint a kerület költségvetése, ebből a kötelező feladatok mellett számos fejlesztésre különítettek el önrészt. Példaként hozta, hogy folytatják az egészségügyi és oktatás-nevelési intézmények felújítását és továbbra is finanszírozzák az önként vállalt oktatási feladatokat.

Bús Balázs célként jelölte meg azt is, hogy a ciklus végére a teljes városrészre kiterjesszék a térfigyelő kamerahálózatot. Értékelése szerint soha ilyen mértékű állami támogatást nem kapott a kerület, mint most, ebben Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, a kerület országgyűlési képviselőjének szerepét hangsúlyozta. Beszámolt arról, hogy 380 millió forint értékben kialakítják a Mészkő parkot és további 4, közösségi tervezéssel megálmodott projektre pályáztak a főváros Tér-köz pályázatán. Ez a Holdudvar park, a Derű utcai park, a ’48-as emlékparknak szánt Lékai bíboros tér és a promenád részét képező a Krúdy sétány.

Puskás Péter, a kerület alpolgármestere a leromlott állapotú békásmegyeri piacról elmondta, hogy a pavilonokat teljesen le kell bontani és rehabilitálni. A generálkivitelezőre vonatkozó közbeszerzési pályázatot a következő hetekben írják ki – ismertette, kifejtve: 2017 nyarától várhatóan 2019 nyaráig tart az építkezés.

Az alpolgármester kiemelte azt is: szem előtt tartják, hogy a jelenlegi bérlőknek a legkisebb legyen a vesztesége, ezért – noha költségesebb megoldás – ideiglenesen új pavilonokat építenek egy Pünkösfürdő utcai parkolóban és ott működhet tovább a piac az új elkészültéig. Nemcsak a piaccsarnok újul meg, hanem új közösségi tér is létrejön – tette hozzá.

Virág Benedek, az Óbudai Városfejlesztő Kft. ügyvezetője a tervek között említette a Flórián tér rendezését is. Mint mondta, forgalomtechnikai és örökségvédelmi tanulmányt készítettek, májusban pedig kitelepüléseket tartanak, hogy megismerjék az emberek véleményét, elképzeléseit. Ugyancsak számot adott arról, hogy idén – lakossági kezdeményezésre – forgalomcsillapító változtatások lesznek Csillaghegyen, s további területek közlekedését is felülvizsgálják.

Bús Balázst kérdezték arról, mi lesz a tervezett óbudai fejlesztések sorsa a 2024-es olimpiai pályázat visszavonása után. Azt felelte, a Velodromról érvényes kormányhatározat rendelkezik és bíznak benne, hogy megépül, mert az egyebek mellett a Gázgyár kármentesítését is felgyorsíthatja. A mountainbike pálya azonban úgy tűnik, “elvérzik” – fogalmazott, hozzátéve, az ahhoz kapcsolódó fatelepítési programot saját forrásból megvalósítanák.

Forrás: Híradó.hu

A terveket az Óbuda Építész Stúdió készítette.

Üzenet a szerzőnek Cikk küldése Nyomtatás Vissza a lap tetejére
Kérjük értékelje a cikket:    -2:   -1:   1:   2:      Összesen: 1 (2 szavazatból)
Hozzászólások: (Csak teljes jogú tagok szólhatnak hozzá a cikkekhez!)
Eddig még nem érkezett hozzászólás.
OK


Velux
Austrotherm
Austrotherm
Archmaaik

Médiaajánlat | Impresszum   TervLap ©