Bejelentkezés: Regisztráció Elfelejtett jelszó
A szerző legújabb cikkei:
A Magyar Műszaki Múzeum és a Közlekedési Múzeum külön élete
3,4 milliárdos kastély- és műemlékfejlesztési program indul a világörökségi Tokaj Hegyalján
Amszterdami daruba álmodott luxus apartman
Az ABB új innovációs és oktatási kampuszt épít Ausztriában
A szegedi Fül-Orr-Gégészeti Klinika a régió legmodernebb intézményévé lép elő 2020-ra
Idén először hazai hidak versenye! Te is szavazhatsz április 30-ig!
A béke tornya épül a szlovén Kopernél
Megnyílt a Ludovika Campus a test és lélek épülésére
Anthony Gall új butikhotelje, a Hotel Clark
A sárga-tenger-parti szinteltolásos lakótorony hatalmas kapujával elképesztő látványt nyújt
Gran Cancun nevű óceántisztító ökosziget mentheti meg a Karib-tenger ökoszisztémáját
2021-re megújul a Veszprémi Petőfi Színház és környezete
Máriaremetén 5,5 milliárd forintos uszodakomplexum fejlesztése kezdődik
Címkék: Medence-tavirózsa rendszerű, különleges medencerendszerrel rukkol elő Miskolctapolca!


Tavirózsás, tündérrózsás, különleges medencerendszerrel rukkol elő Miskolctapolca! Botrány a tervezés körül?
Java 2017. március 21.      
A hazai legnagyobb fürdőrekonstrukció tovább folytatódik a második ütemmel Miskolctapolcán, ahol a kuriózumnak számító különböző mélységű, hőmérsékletű medencéket alakítanak ki, romantikus vízesésekkel és tavirózsákkal. A strandfürdő második ütemének tervezői közbeszerzése megjelent, miután a már elkészült kiviteli tervet nem találták megfelelőnek

A fejlesztés még 2013-ban kezdődött, s a beruházás befejezését követően nyáron 5000, télen 1300 vendég fogadására lesz alkalmas.

A második ütemben az alapkoncepció szerint megépül egy új fürdőépület, a természetes szellőztetés megoldása érdekében nyitható tetővel. A főépület és az új fürdőépület összekötésére új híd épül 3,5 méteres magasságban. Az új építményeknek, és a korábbi főépületnek funkcionálisan szerves egységben kell működnie. A fürdőtér akadálytalan kilátással nyílik majd a gyönyörű völgyre. Az engedélyes terv alapján a fedett fürdőben, az alábbi, egész évben üzemelő fürdőmedencék létesülnek: gyermekmedence, élménymedence, csúszdamedence, szauna merülőmedence. A kültéren további egész évben üzemelő medencék jönnek létre: jacuzzi, sodró medence, tavirózsa medence, tündérrózsa medence.

A csak nyári szezonban üzemelő medenceként wellness medence, szülői medence, gyermek és baba medence, valamint strandmedence jön létre.

A tervezői közbeszerzési felhívás itt olvasható. Ezek szerint a korábban elkészült kiviteli tervek nem megfelelőek:

"Az írásbeli összegezés megküldését követően (27.4.2016.), egy kifejezetten fürdő tervezésre és üzemeltetésre szakosodott cég, a Holzbauer und Partner GesmbH (1050 Wien, Arbitergasse 3.) felülvizsgálta az eljárás alapját képező engedélyes tervdokumentációt, és észrevételeiről, javaslatairól egy tanulmányt, illetve koncepció tervet készített 18.4.2016. és 15.8.2016. között.

A Holzbauer und Partner GesmbH által készített szakértői tanulmány alapján a fent hivatkozott közbeszerzési eljárás alapját képező, meglévő engedélyes tervvel kapcsolatban komoly aggályok merültek fel. A szakértői cég által végzett költség, működtetési és megvalósíthatósági számításai alapján a koncepció lényegesen konstruktívabb, üzemeltethetőség szempontjából fenntarthatóbb módon megvalósítható és egy műszaki és üzemeltethetőségi szempontból sokkal jobb megoldást helyezett kilátásba.

A Holzbauer und Partner GesmbH szakértői véleménye alapján Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata, mint a terület tulajdonosa a területen az új konstrukció és funkció szerint kívánja kialakítani a jövőben az Élményfürdőt, így a korábbi engedélyes tervek alapján készítendő kiviteli tervek elkészítése okafogyottá vált, így annak okafogyottsága miatt a tervezői szolgáltatásra a továbbiakban nem tart igényt.

Az ajánlatok elbírálásáról szóló írásbeli összegezés megküldését követően beállott előre nem látható körülmény miatt a szerződés megkötésére vagy teljesítésére nem lenne képes, így a szerződés megkötésétől való elállását kezdeményezi a Kbt. 75. § (2) bekezdés a) pontja alapján."

Az első ütemben megépült projektek:

A 2,5 milliárd forintos első ütemben a korábbi tornyos strandépület rekonstrukciójával és bővítésével egész évben üzemelő wellness részleg született. Három kúp alakú szauna-torony is épült. Emellett elkészült egy 50 méteres, 10 sávos versenymedence, és strandröplabda, valamint lábtenisz pályák. A fejlesztésnek ebben a szakaszában új burkolatot kapott az Aradi és a Hejő sétány, emellett a strand mellett a Fenyő utca meghosszabbításával egy új sétány is létrejött.

Építész (1. ütem): Rosta S. Csaba, RAS-Design Kft.

A miskolctapolcai fürdőfejlesztés második üteme 5 milliárd forintba kerül, mely állam támogatással valósul majd meg. A turisztikai látványosságra is számon tartó fürdőrendszer átadása 2018-ra várható.

Forrás: termalonline.hu, eszakhirnok.hu

További régi látványtervek itt: www.green-city.hu

Üzenet a szerzőnek Cikk küldése Nyomtatás Vissza a lap tetejére
Kérjük értékelje a cikket:    -2:   -1:   1:   2:      Összesen: 0 (2 szavazatból)
Hozzászólások: (Csak teljes jogú tagok szólhatnak hozzá a cikkekhez!)
Eddig még nem érkezett hozzászólás.
OK


Velux
Austrotherm
Austrotherm
Archmaaik

Médiaajánlat | Impresszum   TervLap ©