donkanyar | 2017. március 22.
     
Várhatóan 2018 októberére fejezik be a Széll Kálmán tér fölött magasodó emblematikus épület, a Postapalota átalakítását. Az exkluzív irodaépületbe már hirdetésben keresik a bérlőket.

A Postapalota átalakítási tervei elég sokat ígérőek, főleg a panorámás tetőterasz. Mivel már ingatlanos oldalon is hirdetik a felújítás előtt álló Postapalota irodáit, így innen tudni, hogy a patinás ház Buda Palota néven újul majd meg. Az Index szúrta ki, hogy az Irodhaz.info-n lehet keresgélni mindazoknak, akik ebben a épületben akarnak majd irodát. Ezen a portálon egyébként a renoválás utáni látványtervek is megnézhetjük. A látványtervek igen kecsegtetőek, a hirdetés ígérete szerint a végeredmény BREEAM "nagyon jó" besorolású zöld irodaház lesz.

Az épületet tavaly vásárolta vissza az állam hétmilliárd forintért, mivel annak folyamatosan csak romlott az állaga. Az 1925-ben épült Postapalotát 2008-ban adták el a Wing Zrt.-nek, hogy luxusszállót építsenek belőle. Mivel a cég négymilliárd forintért vásárolhatta meg, s mivel azt az állam túl alacsonynak ítélte, ezért nyomozások is indultak az ügyben. Az üresen álló, pusztuló épületet végül tavaly vásárolta vissza a Pallas Athéné Alapítvány csoport hétmilliárdért.


Forrás: Index.hu

A szerző legújabb cikkei:
Kiírták a budavári régi-új Pénzügyminisztérium felújításának I. ütemét
Elkészült a világ leghosszabb tengeri hídja
Új fővárosa lesz Kínának?
Gigantikus Andrássy Emlékmúzeum nyílik a budai Fő utcában
Megnyílt a Hotel Clark
Kiírták a tendert a 3-as metró meghosszabbítására
Új Tisza-híd épül Szolnok mellett
Eldőlt! Az Etele térig 8,6 milliárdból épül meg az 1-es villamos pályája
Zaha Hadid tervei alapján épül a világ legnagyobb repülőtere Pekingben
Dubaj nem megy a Marsig, a sivatagban épít marsi civilizációt
Sokmilliárdos beruházás indul az Andássy úton
Holnap dől el, hogy eladják-e a Bálnát
Az illegális fakitermelés országában fából építenek lélegző lakótoronyotKérjük értékelje a cikket:    -2:   -1:   1:   2:      Összesen: 2 (1 szavazatból)